Verksamhetsansvarig sökes till Järfälla kvinnojour

17:e maj 2022

Järfälla kvinnojour söker nu en ny verksamhetsansvarig vars uppgift är att driva Järfälla kvinnojours verksamhet framåt tillsammans med styrelsen, personal och volontärer

Om jobbet

Järfälla kvinnojour är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som har funnits sedan 1982. Kvinnojouren har ett dubbelt uppdrag; att tillhandahålla skydd och stöd för våldsutsatta kvinnor och barn och att bilda opinion och sprida kunskap om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer, bland annat i form av ett våldsförebyggande arbete genom att föreläsa på kommunens skolor i årskurs 8 och 9. Kvinnojouren driver ett skyddat boende med plats för fyra kvinnor och sex barn, samt en öppen stödverksamhet för våldsutsatta kvinnor som bor i kommunen.

Järfälla kvinnojour leds av en styrelse som har det övergripande och juridiska ansvaret för verksamheten och ekonomin. Personalgruppen består av en verksamhetsansvarig, två kuratorer i den öppna mottagningen, en barnansvarig och en vuxensamordnare i det skyddade boendet. I verksamheten finns även omkring 20 aktiva volontärer.

Järfälla kvinnojour söker nu en ny verksamhetsansvarig vars uppgift är att driva Järfälla kvinnojours verksamhet framåt tillsammans med styrelsen, personal och volontärer. Verksamhetsansvarig är ansvarig för den dagliga verksamheten och har budgetansvar enligt fastställd delegationsordning. I ansvaret ingår bland annat att leda och fördela arbetet i kvinnojourens skyddade boende och öppna stödverksamhet, leda det systematiska kvalitetsarbetet, upprätthålla säkerheten i verksamheten, samt representera kvinnojouren i kontakt med externa samarbetspartners. I arbetsuppgifterna ingår även administrativa uppgifter såsom fakturering och ansökan av ekonomiska medel. Arbetstiden är i huvudsak förlagd till dagtid, men kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma. Beredskap kommer att ingå i tjänsten längre fram.

Kvalifikationer

Järfälla kvinnojour söker dig som är utbildad socionom, har dokumenterad teoretisk kunskap om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer, samt minst tre års erfarenhet av socialt arbete med våldsutsatta kvinnor och barn. Du ska vidare vara väl insatt i de lagar och regler som styr kvinnojourernas verksamhet. Som person är du driven, flexibel och självgående och ser ett närvarande och engagerat ledarskap som en självklarhet. Du ska också vara kommunikativ och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Det är även ett krav att du har tidigare ledarerfarenhet och erfarenhet av budgetarbete, arbetsrätt och arbetsmiljöfrågor. Meriterande är erfarenhet från idéburen sektor, samt vana att föreläsa och utbilda om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer.

Det här erbjuder vi dig:

-En spännande och dynamisk arbetsplats med fantastiska kollegor.

-Regelbunden handledning med extern handledare.

-Regelbunden kompetensutveckling

-Friskvårdstimme och friskvårdsbidrag

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders inledande provanställning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten. 

Välkommen med din ansökan innehållande personligt brev och CV senast 2022-06-13 till ann@jarfallakvinnojour.se

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Frågor om tjänsten besvaras via mail: kontakt@jarfallakvinnojour.se

Lön

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön