Kraftbyrån söker verksamhetssamordnare!

20:e apr 2022

Kraftbyrån är en ideell ungdomsjour i Huddinge kommun som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld. Vi är en feministisk, icke-vinstdrivande organisation som är religiöst och partipolitiskt obunden. Vår verksamhet består av tre delar; stöd, våldsprevention och opinionsbildning. Nu söker vi en verksamhetssamordnare som på heltid kan arbeta med att upprätthålla och utveckla vår verksamhet.

Kraftbyrån består av ett litet och härligt gäng ideellt engagerade som brinner för att förändra samhället till det bättre. Vi har idag ett 10-tal volontärer som arbetar med att bemanna vår stödchatt, i övrigt består föreningen av en ideell styrelse och stödmedlemmar. Vi är alltid lösningsorienterade, prestigelösa och hjälper varandra att växa. Eftersom vi arbetar med svåra frågor ser vi värdet i att kunna skratta tillsammans. 

Om tjänsten

Som verksamhetssamordnare har du ansvar för Kraftbyråns samtliga verksamhetsområden. Detta innebär att tjänsten innehåller väldigt varierande arbetsuppgifter. Du är ensam anställd i föreningen men arbetar tillsammans med en ideell styrelse och volontärer, och samverkar även med Huddinge kommun och andra aktörer.

Du arbetar utifrån föreningens verksamhetsplan, och har tillsammans med styrelsen ansvar över att verksamheten uppfyller föreningens mål. Utöver en samordnande och planerande funktion kommer verksamhetssamordnaren även att utföra den våldspreventiva verksamheten och vid behov även stödverksamheten. Du har ansvar över Kraftbyråns sociala medier i syfte att sprida vår värdegrund.

Arbetsuppgifterna är fördelade över följande områden:

  1. Stödverksamhet och volontärkontakt: Planera och följa upp Kraftbyråns stödchatt, rekrytera nya volontärer och hålla en grundutbildning, handleda och stötta volontärer, samt ansvar för ett pågående projekt att utveckla stödverksamheten.
  2. Samverkan: Representera Kraftbyrån i kontakten med kommunen, andra verksamheter och organisationer
  3. Opinion och sociala medier: Kontinuerligt uppdatera Kraftbyråns sociala medier, marknadsföra verksamheten, genomföra aktiviteter under valrörelsen och omvärldsbevaka.
  4. Våldspreventiv verksamhet och utåtriktat arbete: Planera och utföra workshops och föreläsningar i skolor och andra verksamheter, uppsökande och informativt arbete riktat till unga med funktionsnedsättning, delta i samt anordna evenemang.

Ytterligare arbetsuppgifter förekommer. Som verksamhetssamordnare har du även administrativa arbetsuppgifter såsom bevaka mail och dokumentera verksamheten. 

Vi erbjuder ett flexibelt arbete där du till stor del kan styra din egen arbetstid, arbetsplats och hur du vill lägga upp ditt arbete. Vi har ett litet kontor beläget i ungdomsgården “Huset” i Huddinge som du kan arbeta ifrån. I rollen som verksamhetssamordnare finns stora möjligheter att vara med och påverka omvärlden och göra skillnad i samhället. Stöd och arbetsledning kommer du att få av föreningens styrelse och vi tror att arbetet kommer att vara utvecklande, utmanande och roligt. Kraftbyrån har kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag.

 

Om dig

Vi söker dig som delar våra värderingar och vill arbeta för ett samhälle fritt från våld. Du är innovativ, initiativtagande och har erfarenhet av arbete inom jourrörelsen.

Du har kunskap om jämställdhetsfrågor och mäns våld mot kvinnor, och är bekväm med att prata inför grupper av både unga och vuxna. Som anställd i Kraftbyrån kommer du representera Kraftbyrån och vår värdegrund i sociala medier samt i möten med andra, och trivs med att bedriva påverkansarbete. Du är inte rädd för att prata om känsliga frågor och är bekväm med att stötta personer i svåra situationer.

Tjänsten ställer krav på att du är strukturerad och självständigt kan planera och utföra ditt arbete. 

 

Praktisk information 

Typ av anställning: Visstid till och med 31 december 2022.

Sysselsättningsgrad: 100% (40 timmar per vecka)

Arbetstid: Flexibel. Arbete på kvällar och helger förekommer.

Ort: Huddinge. Möjlighet att arbeta på distans i viss utsträckning.

Lön: Fast månadslön, individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

 

Ansökan

Ansök genom att skicka CV, personligt brev och ditt löneanspråk till styrelsen@kraftbyran.nu. Märk mailet med “Verksamhetssamordnare".

Sista datum för ansökan är 18 maj 2022. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.