En tryggare plats

Vi tar emot kvinnor och medföljande barn som lever i en svår livssituation och är i behov av ett skyddat boende. Det kan handla om fysiskt, psykiskt, socialt, ekonomiskt eller latent våld eller hot om våld från en eller flera närstående.

Kvinnojouren Viktoria har ett kollektivt boende med plats för 3 kvinnor med barn. Varje kvinna har ett eget rum med TV, DVD och säkerhetsskåp. I varje rum finns 3-4 sovplatser. Det finns två gemensamma badrum, tvättstuga och kök samt lekutrymmen för de mindre barnen samt pyssel/läxrum för de större. Dessutom finns ett gemenskapsrum med TV.

Om du inte känner dig trygg att bo kvar i ditt hem på grund av våld i nära relation så kontakta socialtjänsten i din hemkommun. Du hittar vanligtvis kontaktuppgifter genom att söka på kommunens namn och "våld i nära relation". Kontaktuppgifter till socialtjänsterna i Halmstad, Hylte och Laholm finns också på vår kontaktsida.

Det är lättare att man blir hittad om man stannar i sin hemstad, därför tar vi emot kvinnor från hela Sverige.

Har du husdjur?

Det är vanligt att husdjur far illa när det förekommer våld i hemmet. Förövaren använder de älskade djuren som ett sätt att kontrollera eller bestraffa dig som är utsatt. Genom att skada djuren, hota att avliva eller slänga ut dem gör förövaren det svårare för dig och dina barn att bryta upp om inte hunden, katten eller kaninen också får komma till en säker och skyddad plats.

Vi samarbetar med VOOV en organisation som förmedlar tillfälliga jourhem åt djur när djurägaren befinner sig på skyddat boende eller i någon annan tillfällig boendelösning.

Riksförbundet VOOV – Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta – har lokalföreningar runt om i landet som tar hand om jourhemsplaceringarna. Kontakten med VOOV förmedlas via socialtjänst, polis, brottsofferjour eller genom oss på kvinnojourerna.

För mer information: https://voov.nu/

För placerande socialtjänst

Vi tar emot kvinnor och barn från hela Sverige som behöver skydd och/eller stöd på grund våld i nära relation.

Mer information om vårt boende