Lediga tjänster

Vi söker en Jourassistent 100% och en Projektledare 100%

Jourassistent i öppen verksamhet
Vi vill hitta dig som inspireras av idéburen verksamhet och som brinner för samhällsfrågor: området ”våld i nära relationer”.
Om rollen
Du befinner dig mitt i Kvinnojouren & Ungdomsjourens öppna verksamhet i Kalmar. Ditt uppdrag är baserat på jourens samverkansformer med flera av Kalmar läns kommuner och enheter. Du samarbetar nära med verksamhetschefen och övrig personal samt med verksamhetens volontärer.
Några av din huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Inkommande samtal via Kvinnojourens telefon
  • Bokning och genomförande av stödjande samtal
  • Stödsamtal med stödsökande och boende enskilt och i grupp
  • Arbete i skyddat boende
  • Statistik, samordning, återrapportering och utvärdering.

Vem är du?
Vi förutsätter att du har ett intresse för ämnet ”våld i nära relationer” och Kvinnojouren & Ungdomsjourens löpande arbete. Du är en engagerad och strukturerad person som gillar när den ena dagen inte är den andra lik. Att skapa goda relationer är en annan styrka du har. Du motiveras av att möta människor och av att vara ett starkt stöd i svåra situationer. Vi tar för givet att du löpande håller dig uppdaterad i ämnet ”mäns våld mot kvinnor” såväl lokalt som nationellt.
Kvalifikationer
Du har grundkunskaper i ämnet ”mäns våld motkvinnor och våld i nära relationer”. Vidare har du kompetens i och erfarenhet av att hålla individuella stödsamtal och att vara stöd i ett skyddat boende. Lämplig utbildning och bakgrund som exempelvis socialpedagog eller undersköterska med intresse för ämnet mäns våld mot kvinnor, våldsutsattas rätt och möjligheter både ekonomiskt och juridiskt. Goda kunskaper i svenska språket krävs. Meriterande är om du behärskar ytterligare minst ett språk. Kunnig i att använda Officepaketet. Körkort klass B.
Om tjänsten
Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid där arbetstiden i första hand är dagtid, kvällsmöten förekommer. Kollektivavtal med Kommunal finns. Resor sker vid behov, med jourens eller egen bil alternativt kollektivtrafik. Ersättning för resor enligt jourens riktlinjer för resa i uppdrag.

Projektledare i utåtriktad verksamhet
Om du motiveras av en idéburen verksamhet och brinner för att jobba med opinionsbildning i vår utåtriktade verksamhet kopplat till ”våld i nära relationer” – då är detta jobbet för dig.
Uppdraget som operativ projektledare
I detta uppdrag jobbar du med utåtriktad våldsförebyggande verksamhet främst i länets norra delar med störst fokus på Oskarshamns kommun. Uppdraget kan komma att förlängas och omformas över tid beroende på jourens samverkansformer med länets kommuner och enheter. Arbetet utförs i nära  samarbete med verksamhetschef och volontärer i verksamheten.
Om rollen
Som operativ projektledare ansvarar du bl a för:

  • Utförande av ovan beskrivna uppdrag, dvs planerar, leder och organiserar aktiviteter
  • Samordning
  • Återrapportering
  • Sammanställning av utvärderingar

Andra förekommande arbetsuppgifter är utåtriktade aktiviteter mot andra externa aktörer, stötta i att bemanna stödtelefon och chatt samt att vara en tillgänglig resurs i den övriga dagliga verksamheten.
Vem är du?
För att lyckas i denna roll är du en person som gillar att planera och organisera ditt arbete. Du trivs när du är med och driver aktiviteter tillsammans med andra. Du drivs av att säkerställa att projekten går framåt och skapar skillnad. Som vårt ansikte utåt är du en god ambassadör för uppdraget. Du jobbar gärna självständigt och skapar lätt nya kontakter i samarbetet med externa aktörer. Vidare är du påläst i ämnet ”våld i nära relationer” och är bekväm i att genomföra presentationer inför en grupp.
Kvalifikationer
Som operativ projektledare ska du ha goda och dokumenterade kunskaper om ämnet ”mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer”. Du har kunskap i och erfarenhet av projektledning. Goda kunskaper i svenska språket krävs, meriterande är ytterligare minst ett språk. Van i att arbeta med Officepaketet. Körkort klass B.
Om tjänsten
Rollen är en projektanställning fram till och med 2024 och på heltid. Arbetstiden är flexibel beroende på uppdraget, främst dagtid. Arbete på kvällar och helger förekommer. Kollektivavtal med Kommunal finns. Arbetet utgår från jourens verksamhetslokaler i Kalmar. Resor sker vid behov, med jourens eller egen bil alternativt kollektivtrafik. Ersättning för resor enligt jourens riktlinjer för resa i uppdrag.

Ansökan
Tjänsterna ska tillsättas snarast så vänta inte med din ansökan. Maila CV och personligt brev till info@kjkalmar.se senast den 31 augusti 2022. Vi tillämpar 3 mån provanställning.
Lön enligt överenskommelse och i enlighet med vårt kollektivavtal. Vid ev frågor kontakta vår verksamhetschef på 0480‐191 55.