Älvsbyhus stöttar Kvinno- och Tjejjouren Pärlan i kampen mot kvinnovåld.

Älvsbyhus Vd Kent Johansson blev illa berörd av ett par artiklar för en tid sedan och tog direkt beslutet att Älvsbyhus ska stötta Kvinno- och Tjejjouren. Kvinnor som lever i destruktiva förhållanden, hur svårt det kan vara för kvinnan att lämna ett sådant förhållande, hur coronapandemin ökar risken för våld mot kvinnor och barn och att behovet av Kvinnojouren blir allt tydligare, det var information som gjorde att Kent Johansson kände att han behövde agera. Rörd och med en önskan om att vara med och göra skillnad tog han direkt beslutet att Älvsbyhus ska stötta Kvinno- och Tjejjouren Pärlan i kampen mot kvinnovåld. 

Utan att veta vilken summa som Älvsby kommun bidrar med, sträckte Kent Johansson ut handen och meddelade att Älvsbyhus vill stötta med lika stort bidrag som kommunen. Några samtal senare stod det klart att den summan är 120 000 kr. En check upprättades och Kent Johansson träffade sedan Emma och Caroline från Kvinno- och Tjejjouren Pärlan för att överlämna gåvan.

En insats för det goda kvinnojouren gör

– Det är med stor glädje vi på Älvsbyhus överlämnar denna check på 120 000 kr. Vi vill göra en insats för det goda som ni gör då ni hjälper kvinnor som är utsatta för förtryck. Vi vill göra en satsning lika stor som kommunen och vi visste inte summan utan den fick vi veta i efterhand och det känns bra att få ge de här pengarna till er för vi vet att de kommer till nytta, säger Kent Johansson och fortsätter:

– Vi jobbar i en mansdominerad bransch och vi försöker tänka jämställt. Det ligger i bolagets intresse och värderingar och jag är själv pappa till tre döttrar vilket kanske också spelar in. Det är med avsky jag ens tänker tanken på mäns våld mot kvinnor. Därför vill vi vara med och hjälpa till. Göra skillnad.

Att det här väcker känslor hos Kent Johansson kan man inte ta miste på, han är märkbart tagen och samtidigt glad att bolaget har möjlighet att hjälpa utsatta kvinnor.

Att Emma och Caroline från Kvinno- och Tjejjouren Pärlan är glada över gåvan går inte heller att ta miste på då de berättar om allt gott pengarna kommer att användas till:

– Vi är otroligt tacksamma. Det här gör att vi kan utveckla vår verksamhet och hjälpa fler kvinnor som är i utsatta situationer.