Föreläsning om människohandelns dolda ansikte

Börjar:

25:e nov 17:00

Slutar:

25:e nov 20:30

Lidingö Stadshus

Bild på Simon Häggström

Möt Simon Häggström polis och debattör, med en rad utgivna böcker kring detta svåra ämne. Lyssna till Kadiatou. Lidingö Kvinnojour och Lidingö stad är med och står som arrangörer.

Tid: Torsdag 25 november kl 17.00-20.30
Plats: Lidingö stadshus, Gustaf Dalénsalen

Den 25 november inträffar Internationella dagen för avskaffande av mäns våld mot kvinnor. Dagen instiftades av FN:s generalförsamling år 1999. I år uppmärksammar vi dagen tillsammans med Lidingö stad och bjuder gemensamt in till ett event om mäns våld mot kvinnor.
Du som volontär är särskilt varmt välkommen!

Program

Inledningsmusik med Kadiatou Holm Keita
Sångerskan Kadiatou är ambassadör för Lidingö Kvinnojour.

Kvinnojourens utmaningar mot våldet
Ordf Ingegerd Smedensjö informerar om kvinnojourens vardag, våra utmaningar, arbetet framåt och satsningen
på ungdomsjouren Trust.

Arbetet mot våld i nära relation i Lidingö stad
Anna-Britta Bergman (ordf Kommunstyrelsen), Birgitta Sköld (ordf Omsorgs- och socialförvaltningen) och Marina Florin (samordnare våld i nära relation) informerar om arbetet att stödja och motverka våld.

Det polisiära arbetet mot våld i nära relation lokalt
Markus Antonsson, polisinspektör relationsbrott i Stockholm föreläser om polisens arbete och utmaningar på Lidingö och i Stockholmsområdet.

Om människohandelns bortglömda ansikte
Simon Häggström är polis, debattör och författare. Han är specialiserad på människohandel för sexuella ändamål vid NOA, som är polismyndighetens nationella operativa avdelning.
Utifrån sina böcker kommer Simon att belysa den typ av sexhandel som många gånger glöms bort i vårt samhälle. Det handlar om unga tjejer och killar, oftast födda och uppvuxna i Sverige och med ett på ytan bra liv, som dras in i prostitutionens klor. Det handlar om de män som hänsynslöst utnyttjar dem. Det handlar också om samhällets oförmåga att bekämpa brotten och problemen.

Anmälan

Föreläsningen är kostnadsfritt och lättare förtäring ingår, anmälan sker via QR kod eller länk:

https://esmaker.net/nx2/s.aspx?id=ce685fb25019