Vår jourtjej Emmelie!

05:e mar 2021

För en tid sedan ställde vi en fråga om ni vill veta mer om vilka våra jourtjejer är och otroligt många röstade ja! Dessa fantastiska tjejer som vill stötta, brinner för rättvisa och som ger bland de finaste en kan ge, sin tid. Deras engagemang i tid är ovärderligt!

Varje förening behöver en brinnande styrelse och vi har ett grymt gäng kvinnor! I spetsen och som styrelseordförande har vi fantastiska Emmelie och det känns himla kul att få låta er ta del av hennes presentation idag🙏


Hur länge har du varit engagerad i Tjejjouren Luleå?
Ca 6 år, tror jag

Vad gör du på din fritid?
Är med familj vänner, äter gärna god mat, ser på teater, lyssna på live musik, vara i stugan. Allt det som får mig att varva ned.

Om du fick äta middag med vem som helst i hela världen, vem skulle du välja?
Wow vad svår fråga... alla mina hard working vänner som på ett eller annat sätt försöker skapa ett bättre samhälle för tjejer & kvinnor.

Vad är feminism för dig?
Det är en kärlekssaga det är en krigsförklaring, det är systerskapet som får oss att hålla näsan ovanför ytan. Det är vi som höjer våra röster igen & igen. Det är vi som kräver & kvävs om vartannat. Det är viljan, orken, styrkan, styrkan att förändra samhället så att vi systrar passar in, blir trygga, kan andas & slipper gå med nyckeln i handen. Det är slitsamt, givande & tron på en annan framtid. Det är att vara arg, ibland eller ofta.

Vad hade du sagt till ditt 14-åriga jag?
Jaaa Emmelie, fortsätt, fortsätt stå upp för det du tror på, fortsätt stå upp för andra, fortsätt ta alla jobbiga diskussioner som skaver & som ibland får dig utesluten, för du är så j**la rätt ute! Och ordet du söker Emmelie är feminism.

 Bild: Selfie på Emmelie som bär örhängen med kvinnosymbolen som motiv.

#vårajourtjejer #tjejersomstöttartjejer #unizonjourer #feminism #Luleå #systerskap #tjejjourenluleå