En vecka fri från våld 2023

Börjar:

20:e nov 12:00 2023 datumet har passerat

Slutar:

25:e nov 12:00 2023 datumet har passerat

Falun, Dalarnas län

Under vecka 47 uppmärksammar vi den nationella kampanj- och aktivitetsveckan som sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot mäns och killars våld och vikten av våldsförebyggande arbete med genusperspektiv.

De senaste sex åren har civilsamhälle, myndigheter, regioner, landsting och kommuner gått samman under det gemensamma paraplyet En vecka fri från våld. Syftet med veckan är att uppmärksamma det våldsförebyggande arbetet och inspirera till lokal och regional aktivitet och samverkan för att på så sätt driva utvecklingen framåt. 

Här samlar vi våra annordnade aktiviter som händer i Falun under vecka 47. Det arrangeras bland annat föreläsningar, filmvisning och arrangerad anslutning på stan med vår verksamhet och andra oragnisationer! Känn dig välkommen att delta!

 

Här listar vi Kvinnojouren Kullans event under veckan:

 

20 november Kl. 18.00 - 19.00
Vad är våld?

Mia och Moa, Volontär Kvinnjouren Kullan föreläser på Folkuniversitetets lokaler i Falun.

 

22 november Kl. 18.00 - 19.00
Sexuellt våld och pornografi

Filmvisning som hålls av Tanja Sairanen, Kvinnofridsrådgivare Kvinnojouren Kullan och Karin Lind Martinsen, Verksamhetsledare Kvinnojouren Kullan på Folkuniversitet.

 

22 november Kl. 18.00 - 19.00
Hedersvåld

Patric Thuresson, Enhetschef VINR och Valentina Söderberg, 
Länsstyrelsen Dalarnas län projektledare för utveckling av regionalt, kommun och myndighetsgemensamt resurscentrum mot hedersrelaterat våld och förtryck i Dalarna
föreläser om hedersvåld och dess betydelse för individ och samhälle.

 

23 november Kl. 12.00 - 13.00
Ekonomiskt våld En vecka fri från våld 

Vi pratar om ekonomiskt våld och får ta del av personliga erfarenheter kring att vara utsatt för ekonomiskt våld.  Vi gästas också av Kevin Broeng, Enhetschef Arbetslivs- och socialförvaltningen, Försörjningsenheten Falu kommun samt tar del av kronofogdsmyndighetens informations film. Ett digitalt semenarium riktat till dig som vill veta hur du får kontakt med kommunens rådgivare och till dig som vill veta mer om ekonomiskt våld och hur de kan se ut.

 

25 november Kl. 12.00 - 14.00
Kvinnjouren på stan 

Kvinnojouren kullan kommer att finnas på plats i Geislerska Parken i Falun. En arrangerad anslutning för dig som vill veta mer om oss och verksamheten samt vilken typ av hjälp som våldsutsatt kan få. 

 

Under vecka 47 har Region Dalarna och länets andra aktörer ett flertal evenemang och utbildningar om du vill lära dig mer. Vill du veta mer om aktiviteter som sker i länet. Klicka här: https://www.lansstyrelsen.se/dalarna/om-oss/kalender/kalenderhandelser---dalarna/2023-10-19-en-vecka-fri-fran-vald.html