Om oss

Kvinnojouren Kullan i Falun är en ideell förening som verkar utifrån partipolitisk- och religiös obundenhet. Vi utgår från målet att ge stöd och hjälp till kvinnor och deras barn som utsätts eller har utsatts för någon form av våld eller förtryck. Vi strävar efter ett jämställt samhälle fritt från våld.

VILKA ÄR VI?

Kvinnojouren i Falun har funnits sedan 2011 i sin nuvarande form. Kullan är en ideell förening som består av medlemmar, en styrelse, volontärer och anställda. Styrelsen väljs varje år på årsmötet av medlemmarna. 

De anställda sköter det operativa arbetet i verksamheten och det är även de som svarar i telefon, på mejl och chatt under dagtid. De anställda har beteendevetenskaplig utbildning med god kunskap om våld i nära relation.

Alla volontärer hos oss på Kvinnojouren i Falun genomgår en grundutbildning innan de blir aktiva.

Vi tillhör riksorganisationen Unizon.

VAD ERBJUDER VI?

Vi erbjuder stöd till kvinnor och barn som varit eller är utsatta för våld i nära relation, stöd till deras anhöriga samt rådgivning för personer som har frågor kring ämnet. Till stödsökande erbjuder vi stödsamtal, medföljarservice, kontaktförmedling samt rådgivning. Vi har ett kvinnofridsboende där placeringar sker via socialtjänsten. I vårt uppdrag ingår även att sprida information om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relation, vi kommer gärna till er arbetsplats och föreläser.

Har du några frågor eller funderingar? Kontakta oss!

Är det akut ska du alltid kontakta 112

Telefon: 023-125 15

Mejl: info@kullanskj.se

SMS: 070-948 60 36

Chatt: klicka här

Vi finns tillgängliga mån-tors 08-16 & fre 08-12

Utöver dessa tider så är chatten öppen på måndagskvällar 18-20

Kontakt styrelsen: styrelsen@kullanskj.se