Om oss

Kvinnojouren Kullan i Falun är en ideell förening som verkar utifrån partipolitisk- och religiös obundenhet. Vi utgår från målet att ge stöd och hjälp till kvinnor och deras barn som utsätts eller har utsatts för någon form av våld eller förtryck. Vi strävar efter ett jämställt samhälle fritt från våld.

VILKA ÄR VI?

Kvinnojouren i Falun har funnits sedan 2011 i sin nuvarande form. Kullan är en ideell förening som består av medlemmar, en styrelse, volontärer och anställda. Styrelsen väljs varje år på årsmötet av medlemmarna. 

De anställda sköter det operativa arbetet i verksamheten och det är även de som svarar i telefon, på mejl och chatt under dagtid. De anställda har beteendevetenskaplig utbildning med god kunskap om våld i nära relation.

Alla volontärer hos oss på Kvinnojouren i Falun genomgår en grundutbildning innan de blir aktiva.

Vi tillhör riksorganisationen Unizon.

VAD ERBJUDER VI?

Vi erbjuder stöd till kvinnor och barn som varit eller är utsatta för våld i nära relation, stöd till deras anhöriga samt rådgivning för personer som har frågor kring ämnet. Till stödsökande erbjuder vi stödsamtal, medföljarservice, kontaktförmedling samt rådgivning. 

I vårt uppdrag ingår även att sprida information om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relation, vi kommer gärna till er arbetsplats och föreläser.

Har du några frågor eller funderingar? Kontakta oss!

Är det akut ska du alltid kontakta 112

Telefon: 023-125 15

Mejl: info@kullanskj.se

Chatt: klicka här

Vi finns tillgängliga mån-tors 08-16 & fre 08-12

 

Kontakt styrelsen: styrelsen@kullanskj.se

Rakel Göras, ordförande: Nu är det fjärde året som jag blir invald som ordförande och jag är otroligt tacksam för förtroendet. Önskan är att vi inte behöver finnas alls men med hur vårt samhälle ser ut idag, så kommer vi att behöva finnas ett bra tag framöver. Vårt mål är att vårt samhälle, land och även hela världen ska vara fri från våld. Med det innebär det ett stort engagemang från alla. Vi får fortsätta arbeta som vi gör idag och inte tappa farten. Vi måste öka kunskapen för alla och synas mer. Det finns så många som far illa men så många som ger oss hopp. Vi fortsätter kämpa och arbetar med viktiga utvecklingsområden. Ser framemot ett till år med styrelsen och att driva verksamheten framåt. Det är så otroligt viktigt.  

Annelie Nisser, vice ordförande & ekonomiansvarig: Jag känner att jag vill ägna min tid till något som gör nytta för andra. Kvinnojouren Kullan är en viktig organisation som hjälper utsatta kvinnor och jag hoppas kunna bidra till det. Våld i nära relation måste få ett stopp och dit är det en lång väg att gå men vi gör det tillsammans.

 Mariah Stenelaw, sekreterare: Jag brinner för frågor om våld i nära relation och vill vara med och göra skillnad, skapa opinion, påverka makthavare och finnas där för människor som har de svårt. Förändra synsätt och fördomar som skapas ikring de våldsutsatta.

Lisskulla Annasdotter, ledamot: För mig har det betytt mycket från det att jag var ung, att kunna hjälpa utsatta. Det ligger mig varmt om hjärtat och jag har så många gånger träffat på dem som behövt någon som finns där, någon som lyssnar, förstår och kan hjälpa. Har även själv farit illa och levt med våld i nära relation och tagit erfarenhet genom det. Så för mig känns det självklart och naturligt att vilja vara med och hjälpa och stödja.