Detta kan vi erbjuda

Vi erbjuder stöd till kvinnor och barn och som varit eller är utsatta för våld i nära relation samt stöd till deras anhöriga. Det kan vara stödsamtal via telefon eller på plats hos oss, att vi hjälper till att kontakta och/eller följer med till myndigheter så som socialtjänsten, advokat, polis eller sjukvård.

Vad händer när du kontaktar oss?

Du väljer själv om du vill vara anonym och det är du som avgör vad du vill berätta och prata om. Vi för inga journaler, har tystnadsplikt, ställer inga krav och vårt stöd är kostnadsfritt. 

Vid våldsutsatthet så kan det vara bra att få prata med någon om det en är och varit med om. Genom att berätta om det som hänt kan vi påbörja en läkningsprocess. Det är du som bestämmer vad du vill prata om och vi finns som en motpart med goda kunskaper om de mekanismer som är vanliga vid våld i en nära relation.

När du ringer till oss under dagtid så är det en av oss anställda som svarar. Du väljer själv om du vill ha samtalet över telefon eller om du vill att vi bokar in ett fysiskt besök. Behöver du råd eller praktisk hjälp försöker vi ta reda på den information du behöver och/eller hjälper dig att få kontakt med de som kan hjälpa dig. Oavsett om du är i en relation, precis har lämnat eller har lämnat för 10 år sedan så kan du prata med oss. Likaså om du väljer att gå tillbaka till en våldsam partner, för vi vet hur svårt det kan vara och finns här för dig oavsett vad du väljer att göra. 

Det finns olika kontaktvägar till oss, det kan vara via telefon, fysiska samtal, mejl eller chatt.

Vad vi erbjuder:

  • Stödsamtal på jouren, om du har behov av att prata förutsättningslöst med någon vid ett enstaka tillfälle eller under en tid.
  • Rådgivning & stöd utifrån din situation.
  • Kontaktförmedling, vi kan slussa dig vidare till andra hjälpinstanser om det behövs.
  • Medföljarservice till polis, socialtjänst, advokat, tingsrätt med mera.
  • Förmedling till advokat som erbjuder gratis rådgivning

Kontakta oss gärna, vi är vana att lyssna!

Då vi är en ideell förening med mindre resurser är vår tillgänglighet ibland begränsad. Vi svarar alltid så snart vi har möjlighet. Vi är ingen myndighet men vid placeringar arbetar vi under SoL och socialstyrelsens bestämmelser. Vi för inga journaler och har tystnadsplikt.

Är det akut ska du alltid kontakta 112

Telefon: 023-125 15

Mejl: info@kullanskj.se

SMS: 070-948 60 36

Chatt: klicka här

Vi finns tillgängliga mån-tors 08-16 & fre 08-12

Utöver dessa tider så är chatten öppen på onsdagskvällar 18-20