Välkommen till Kvinnojouren Online

Kvinnojouren Online är som det låter - en kvinnojour med rådgivning och stöd i första hand på nätet genom vår hemsida, chatt och mail. Vi utgår från Göteborg, där vi också arbetar med opinionsbildning och utvalda projekt i perioder.

Chatta med oss!

Behöver du någon som lyssnar? Med oss kan du prata om vad du vill. Inget är för litet eller för stort och du är helt anonym. Chatten når du enkelt här eller via vår hemsida och du avslutar samtalet precis när du vill. Chatten är öppen måndag 10-12, tisdag 19-21, onsdag 10-12 och torsdag 19-21. Om du är i akut fara eller är i behov av sjukvård, ring 112.

Chatt
Maila i lugn och ro

Många väljer att maila med våra kuratorer. En del ställer en fråga medan andra har kontakt över längre tid. Att skriva kan vara ett bra sätt att sätta ord på tankar och känslor i lugn och ro och få respons från någon som lyssnar. När du mailar till oss får du svar inom tre dagar och du mailar med samma person hela tiden, oavsett när och hur länge mailväxlingen pågår. Vi sparar inga kontaktuppgifter och du kan vara anonym om du vill.

Mailjour

Relationer påverkar vår hälsa

Att leva under påfrestande omständigheter, att bli illa behandlad och utsättas för kränkningar, hot och våld har stark påverkan på vårt liv och vår hälsa. Det tär på självkänslan att bli kritiserad, kontrollerad och ifrågasatt. Många beskriver det som att deras personlighet behövt kliva tillbaka och att utrymmet att vara sig själv begränsas. Sådant som egentligen inte skulle få hända börjar ändå hända, obehaget trappas upp. Gränserna förskjuts, och inte sällan sker det så försiktigt att det är svårt att säga när problemen faktiskt började. Man kan veta att problemen i relationen inte är ens eget fel och ändå känna sig skyldig. Relationen kan kännas förvirrande, med många motstridiga känslor som besvikelse och längtan, sorg och hopp, ilska och uppgivenhet. Det är helt normala känslor och det är aldrig ditt fel att någon annan behandlar dig illa.

Du är inte ensam

Vi som svarar i chatt och mailjour har lång erfarenhet och gedigen kunskap. Tillsammans kan vi bryta tystnaden och den ensamhet som ofta blir följden för den som utsatts för kränkningar, hot och våld i sin relation. Låt inte rädsla, skam eller skuld stå i vägen. Här är du precis så anonym som du själv vill vara. Välkommen in!

Vill du hjälpa till?

Stöd gärna Kvinnojouren Onlines verksamhet genom att bli medlem eller ge en gåva. Ditt bidrag visar att vi är många som vill uppnå visionen om ett jämställt samhälle fritt från våld. Genom ditt medlemskap får du regelbundet aktuell information om Kvinnojouren Onlines verksamhet. Medlemsavgiften är 100 kr per år. Ange namn, adress och gärna epostadress vid din inbetalning. Bankgiro: 5244 – 3520 Swish: 1231235522