Vill du arbeta hos oss?

01:e jul 2022

Brinner du för feminism och jämställdhet? Tjejjouren Luleå söker en verksamhetsledare.

Tjejjouren Luleå är en kvinnoseparatistisk, ideell förening som har funnits i mer än 20 år. Det gör oss till en av Sveriges äldsta tjejjourer. Nu söker vi en verksamhetsledare!

Som verksamhetsledare hos Tjejjouren Luleå kommer du att: 

  • Ge stöd och hjälp till tjejer och unga kvinnor som befinner sig i en utsatt situation, främst via chatt, mail och personliga möten.
  • Stötta såväl målgrupp samt medlemmar i föreningen. Delta i utåtriktad verksamhet och i nätverk med andra aktörer som arbetar med kvinnor och barn som blivit utsatta för våld i nära relationer. Föra anteckningar och noteringar i enlighet med jourens krav samt samla vecko- och månadsstatistik.
  • Ansvara för bidragsansökningar (tillsammans med någon från styrelsen) samt återrapportera vid behov. 
  • Delta i utvecklings-, planerings- och utvärderingsprocesser i den dagliga verksamheten. Du kommer att samarbeta tätt med vår andra anställda, styrelsen samt med våra ideella medlemmar

Är det här du: 

  • Gillar att föreläsa
  • Tar egna initiativ
  • Är utåtriktad och sprider positiv energi. 
  • Gillar att skapa opinion mot mäns och pojkars våld mot kvinnor och tjejer 

Dina personliga kompetenser
Du är en positiv och driven person som är engagerad inom det du jobbar med. Du jobbar bra i grupp men även självständigt. Problem som uppkommer i verksamheten tar du dig an och gör det bästa av. 

Erfarenhet
Vi söker dig som har ledarskapserfarenhet eller motsvarande ledarskapsutbildning och erfarenhet av projektarbete. Det är meriterande om du är utbildad socionom, har jobbat med ungdomar tidigare och/eller har tidigare erfarenhet från jourrörelsen. Om du är rätt person och saknar utbildning om jourkunskap kommer vi att erbjuda dig utbildning inom detta. 

Arbetet på Tjejjouren är mer än bara ett jobb
Vårt främsta och viktigaste uppdrag är att stötta tjejer och unga kvinnor genom att främst arbeta förebyggande. Det gör vi bland annat genom skolbesök där vi föreläser för gymnasie- och högstadieelever om sexuella övergrepp, porrkultur, härskartekniker samt mycket mer. Arbetet innebär även stödsamtal med tjejer både i chatt, via telefon och besök. Arbetet kommer att ge dig kontinuerlig kompetensutveckling, du har stora möjligheter att påverka aktiviteter och projekt, bli peppad och inspirerad av att arbeta med elever i skolor, ideella jourtjejer, styrelsen och externa samverkanspartners och det kommer ge dig en känsla av att göra verklig skillnad i samhället.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100%, vi tillämpar sex månaders provanställning. Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag är 31/8 2022. 

Ansök via mail. 

Mejla din ansökan med CV samt personligt brev till styrelsen@tjejjourenlulea.se. Ansök senast 31/8 2022

Kontakt:

Emmelie Rutström, styrelseordförande

styrelsen@tjejjourenlulea.se 

Tel: 070-611 05 55