Engagera dig

Har du möjlighet att ta ett volontäruppdrag? Engagera dig och gör skillnad för utsatta kvinnor och flickor. Det krävs inga förkunskaper och alla blivande volontärer får genomgå vår grundutbildning.

Är du en ansvarsfull och empatisk som vill göra något meningsfullt som gör skillnad i människors liv? Då kanske det skulle passa dig att bli volontär i vår tjejjour. Som volontär sitter du i vår tjejjourschatt tillsammans med andra volontärer. 

Till chatten vänder sig unga tjejer och ickebinära för att få stöd och hjälp. Det kan handla om allt från problem med familjen, en partner eller vänner till mobbing, sexuella övergrepp, ätstörningar, ångest eller utsatthet på nätet. Vi som arbetar som volontärer kan inte lösa alla frågor, men för de flesta är det ett oerhört viktigt att bli trodda och lyssnade på. För många är det första gången de berättar om sina problem för någon. 

För att du som volontär ska kunna stötta och hjälpa på bästa sätt börjar du med att gå vår grundutbildning. Under utbildningen går vi igenom hur du kan bemöta en stödsökande som t.ex. har ångest, självmordstankar, varit utsatt för våld/sexuellt våld m.m. Till en början får du också sitta bredvid en av våra mer erfarna volontärer.

Det krävs för att bli tjejjoursvolontär

  • Du ska vara minst 18 år
  • Du ska vara kvinna eller identifiera dig som kvinna
  • Du ska genomgå vår grundutbildning. 
  • Du ska ha möjlighet att lägga minst tre timmar per månad på ditt volontäruppdrag 

 

Hör av dig!

Låter det som någonting för dig? Mejla till tjejjourenpax@gmail.com och berätta lite om dig själv och varför du vill bli volontär så hör vi av oss när det är dags för nästa utbildningstillfälle. 

Vi planerar att hålla nästa grundutbildning under hösten 2022

Du är också varmt välkommen att höra av dig om du vill veta mer.