Vill ni att vi ska besöka er verksamhet?

Jobbar du med ungdomar i skola, på fritidsgård eller i liknande verksamhet?

Guldstadens tjejjour besöker er gärna för att hålla i tjejgrupper, snacka sex eller kärlek i klassrummet, skapa förutsättningar för samtal om samtycke eller andra frågor som unga berörs av. Frågor som allt för sällan hinns med att prata om ordentligt i dessa sammanhang. Du som vuxen kanske ser svårigheter som det medföljer ifall ungdomarna ska kunna våga prata fritt.

Sedan 2014 har vi bedrivit stödverksamhet med framförallt en anonym chatt där unga tjejer, transpersoner eller ickebinära haft möjlighet att skriva av sig. Utöver chatten kan vi agera som extra trygghet för unga på evenemang, tillsammans med fältarna en sommarkväll och som ovan beskrivet – hantera och besvara frågor som unga har, på platser de är bekanta med.

När Corona-pandemin är över, skolor och fritidsgårdar är igång som vanligt igen, så längtar vi till att komma ut för att kunna synas i vimlet. Mycket för att kunna skapa spontana kontakter med ungdomar. Tills dess ser vi det möjligt att kunna göra väldigt anpassade besök utefter verksamheters förutsättningar. 

Vi vet att stöd kan behövas mer än någonsin nu när fler människor behöver avstå sina fritidsaktiviteter och umgänge. Barn och unga som har en trygghet i skolan står istället utan den självklara platsen.

- Har du en idé på vad vi kan hitta på härnäst?

 

Tveka inte att höra av er till oss!

Kontakta oss