Är du duktig på att lyssna och stötta? Vill du lära känna en ny person?

Hos Juventas Ungdomsjour kan du bli Storasyskon i form av ett mentorskap! Du blir ihop matchad med ett lillasyskon, en ungdom som behöver stöd. Ni träffas cirka två gånger i månaden under 6 månaders tid för att prata, fika, gå på bio, bowla, prova på olika roliga aktiviteter – ni bestämmer tillsammans vad ni vill göra! Syskonskapet är kostnadsfritt och vi på Juventas Ungdomsjour står för era kostnader. Just nu har vi har många småsyskon som bara väntar på att bli ihop matchade med någon.

 

Vi ser gärna att du är:

En trygg och stabil person som är bekväm med att inta rollen som storasyskon. Vi värdesätter ett ungdomligt synsätt där du kan möta ungdomen som en stöttande kompis snarare än en rådgivande vuxen - syftet med syskonskapet är inte att arbeta lösningsfokuserat, utan att lyssna på ungdomen och hjälpa denne att själv komma fram till passande lösningar och att ha roligt tillsammans. 

Varje månad ges möjlighet till handledning av ansvarig projektledare i syskonskapet.  

Omfattning:
2 gånger i månaden genom fysiska möten, ca 4-6 h/ månaden. Möten sker i Södertälje eller i närliggande områden.

När och var utförs uppdraget?
Uppdraget genomförs på den tid och plats som ni kommer överens om. Volontärträffar sker på vårt kontor i centrala Södertälje.

Bortsett från uppdraget ser vi gärna att du närvarar på våra volontärmöten

Om syskonskapet

Syskonskapet (tidigare Storasysterskapet) på Juventas Ungdomsjour är Sveriges äldsta mentorskap för unga. Genom den har hundra tjejer sedan 2003 fått en mentor som alltid stödjer, peppar och aldrig dömer. Vi tror på ungas styrka och förmågor att hjälpa sig själva. Vi tror att människor växer genom möten, oavsett om en ger eller får stöd samt hur viktigt det är för den psykiska hälsan att känna sig sedd och bekräftad som människa. Vi vet också att den som har blivit bemött med respekt och blivit lyssnad till i sin tur ger lyssnandes gåva vidare. Syskonverksamheten är en livsviktig insats för unga i Södertälje.