Nu söker vi dig som vill driva och utveckla Kraftbyråns volontärverksamhet!

06:e sep 2021

Kraftbyrån är en ideell ungdomsjour i Huddinge kommun som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld. Vi är en feministisk, icke-vinstdrivande organisation som är religiöst och partipolitiskt obunden. Vår verksamhet består av tre delar; stöd, våldsprevention och opinionsbildning.

Vi är ett litet och härligt gäng som brinner för att förändra samhället till det bättre. Vi är alltid lösningsorienterade, prestigelösa och hjälper varandra att växa. Eftersom vi arbetar med svåra frågor ser vi värdet i att kunna skratta tillsammans. Det ska vara kul att vara anställd hos oss! 

OM TJÄNSTEN
Som volontärsamordnare kommer du att arbeta på uppdrag av medlemmarna och styrelsen för att säkerställa att volontär- och stödverksamheten håller god kvalitét och att den löpande administrationen fungerar bra. Du är volontärernas primära kontakt och stöd i det dagliga arbetet.

Du kommer att inta en ansvarsfylld och självständig roll med arbetsuppgifter som innefattar bland annat:

  • Synliggöra och sprida Kraftbyråns värdegrund, särart och visioner
  • Planera, leda och administrera jourens stödverksamhet 
  • Planera, leda och administrera volontärverksamheten 
  • Utreda stödbehovet hos målgruppen och presentera nya utvecklingsförslag för stödverksamheten 
  • Bevaka inkorgen och andra informationskanaler
  • Upprätthålla en god relation med Huddinge kommun och andra relevanta aktörer 

I rollen som volontärsamordnare utför du självständigt dina arbetsuppgifter och det finns stora möjligheter för dig att vara med och utforma ditt arbete, tillsammans med våra volontärer och styrelsen. Du kommer att ingå i ett litet team om två anställda där tanken är att era roller ska komplettera varandra. 

Vi erbjuder ett flexibelt arbete där du till stor del kan styra din egen arbetstid, arbetsplats och hur du vill lägga upp ditt arbete. I denna roll finns stora möjligheter att vara med och påverka omvärlden och göra skillnad i samhället. Stöd och arbetsledning kommer du att få av föreningens styrelse och vi tror att arbetet kommer att vara utvecklande, utmanande och roligt.

Vi har ett litet kontor beläget i ungdomsgården “Huset” i Huddinge som du kan arbeta ifrån. Under corona uppmanar vi våra anställda att arbeta hemifrån och alla möten sker digitalt.

VEM ÄR DU?
Du delar våra värderingar, är feminist, innovativ och trivs med att ta egna initiativ. Vi ser gärna att du är strukturerad och tycker om att självständigt planera och utföra ditt arbete. Du har erfarenhet av volontärarbete eller har erfarenhet av att ha arbetat i en liknande roll tidigare. Stort plus är om du har ett engagemang i jämställdhetsfrågor. 

Personliga egenskaper vi anser är nödvändiga för att passa i denna roll är att du är relationsskapande, social, lyhörd och nyfiken.

Vi lägger stor vikt på din personliga lämplighet. 

 

PRAKTISK INFORMATION
Ort: Huddinge
Anställningsform: 40% projektanställning tom 2021-12-31
Arbetstid: Dagtid, arbete minst en kväll i månaden, eventuellt fler kvällar och helger enligt överenskommelse. 
Tillträde: Så snart som möjligt, senast 2021-10-01

Intervjuer sker löpande så passa på att söka redan idag! På grund av rådande omständigheter håller vi intervjuer digitalt. Sista dag för att lämna in din ansökan är 2021-09-15. 

Du söker tjänsten genom att skicka CV och personligt brev till styrelsen@kraftbyran.nu. Märk ditt mail med “Volontärsamordnare”. 

Vill du veta mer kan du kontakta styrelsen på styrelsen@kraftbyran.nu