Volontär

Som volontär och aktiv medlem är du med och stöttar verksamheten ideellt. Det ideella arbetet är oavlönat – men du får förmåner som gratis utbildningar, feministiskt sammanhang och framförallt en känsla av att göra något värdefullt för andra!

Hur ser volontärarbetet ut?

I dagsläget innebär volontärarbetet att bemanna jouren på måndagskvällar tillsammans med en annan volontär. Det innebär att ha chatt och telefon öppen för samtal. Utöver det träffas vi varje månad och har månadsmöte, då anställda och volontärer planera verksamheten, vi pratar om vad som är på gång och har handledning. Volontärarbetet kan även handla om att arbeta utåtriktat med att sprida information om verksamheten och ämnet eller kanske starta upp en studiecirkel/podd? – arbetet går att anpassa utifrån de behov som finns i verksamheten och vad volontärgruppen vill göra.

Vem kan bli volontär?

Alla över 18 år kan bli volontärer hos oss, för att vi tror att alla behövs för att vi ska nå målet ett jämställt samhälle fritt från våld! Däremot är det endast de som har erfarenhet av att vara kvinna som har kontakt med stödsökande. Detta betyder att om du är man och vill bli volontär så kommer uppdraget främst handla om det utåtriktade arbetet.

Utöver detta behöver du betala medlemsavgiften på 150 kr per år, skriva under ett tystnadslöfte och visa upp ett utdrag från polisens belastningsregister. Sistnämnda kan du hämta här: www.rikspolisstyrelsen.se

Innan du börjar ditt arbete som volontär genomgår du en obligatorisk grundutbildning hos oss. Utbildningen är fördelad på 7 träffar á 2 timmar åt gången.

Som volontär ska du kunna avsätta minst 4 timmar per månad åt uppdraget. 

Hur blir jag volontär?

  1. Skicka ett mejl till info@kullanskj.se med ditt namn och önskan om att bli volontär

Vill du stötta vårt arbete får du gärna bli medlem hos oss. Det blir du genom att betala in 150 kr till Bankgiro: 777-2247 eller Swish: 123 319 21 68. Märk betalningen med volontär.