Volontär

Som volontär och aktiv medlem är du med och stöttar verksamheten ideellt. Det ideella arbetet är oavlönat – men du får förmåner som gratis utbildningar, andra aktiviteter och framförallt en känsla av att göra något värdefullt för andra!

Hur ser volontärarbetet ut?

I dagsläget innebär volontärarbetet att sitta i föreningslokalen med chatt och telefon på onsdagskvällar tillsammans med en annan volontär. Kvällsöppettiderna kan komma att utökas desto fler vi blir. Volontärarbetet kan också handla om att arbeta utåtriktat med att sprida information om verksamheten och ämnet eller kanske starta upp en studiecirkel/podd? – arbetet går att anpassa utifrån de behov som finns i verksamheten och vad volontärgruppen vill göra.

Vem kan bli volontär?

Alla över 18 år kan bli volontärer hos oss, för att vi tror att alla behövs för att vi ska nå målet ett jämställt samhälle fritt från våld! Däremot är det endast de som har erfarenhet av att vara kvinna som har kontakt med stödsökande. Detta betyder att om du är man och vill bli volontär så kommer uppdraget främst handla om det utåtriktade arbetet.

Utöver detta så behöver du betala en medlemsavgift på 150 kr per år, skriva under ett tystnadslöfte och visa upp ett utdrag från polisens belastningsregister. Sistnämnda kan du hämta här: www.rikspolisstyrelsen.se

Innan du börjar ditt arbete som volontär genomgår du en obligatorisk grundutbildning hos oss. Utbildningen är fördelad på 6 träffar á 2 timmar åt gången. 

Som volontär bör du kunna avsätta minst 4 timmar per månad åt uppdraget.

Hur blir jag volontär?

  1.  Skicka ett mejl till info@kullanskj.se med ditt namn och önskan om att bli volontär
  2. Betala in 150 kr till Bankgiro: 777-2247 eller Swish: 123 319 21 68. Märk betalningen med volontär.
  3. Så återkommer vi till dig med mer info!