Hitta annat stöd

Här har vi samlat tips på några andra organisationer som också kan ge dig stöd! Både inom Luleå kommun och online!

Om situationen är akut bör du omedelbart ringa polisen på telefon 112.
Kvinnofridslinjen ger stöd dygnet runt på 020-50 50 50.
Har du eller någon du känner självmordstankar så är självmordslinjen öppet kl 06-24 varje dag. Du når dem via telefon 90101, chatt eller mejl!

Unizon
Tjejjouren Luleå tillhör riksorganisationen UNIZON, 

Polisen
Om du har blivit utsatt för ett övergrepp så rekommenderar vi starkt att du gör en polisanmälan. Det kan du göra här! Om du blivit utsatt för något annat typ av brott rekommenderar vi även där att du gör en polisanmälan, du hittar mer information om du blivit utsatt för brott här

Brottsofferjouren Luleå
Brottsofferjouren Luleå har som sin huvudsakliga uppgift att ge samtalsstöd och praktiskt rådgivning till dig som utsatts för brott, bevittnat brott eller är anhörig till brottsutsatt eller misstänkt.

Ungdomsmottagningen Luleå
På ungdomsmottagningen kan du träffa barnmorska, sjuksköterska, läkare, kurator och undersköterska. De tar emot alla unga från 12 år till och med 20 år. 

FREDA- centrum mot våld
FREDA-mottagningen mot våld är för dig som är eller har varit utsatt för våld i nära relation. Vi finns också till för barn och unga som upplevt våld mellan närstående vuxna.

Kärleken är fri
Där kan du läsa om dina rättigheter och om hur du kan få hjälp. Där finns också svar på vanliga frågor om hedersrelaterat våld och förtryck.