NYSTART-projektet där vi beviljar bidrag till kvinnor som flyttar från oss för att hjälpa dem på vägen.

27:e okt 2022

För många är det första steget för att få leva ett liv fritt från våld, att få stöd att ta sig till ett skyddat boende. När kvinnor och barn sedan tar steget att lämna det skyddade boendet krävs det ofta mycket av dem för att kunna bygga ett helt nytt och tryggt hem.

Stadigvarande boende till våldsutsatta kvinnor och barn är inte en prioriterad fråga för de flesta kommunerna, trots detta brukar vi på Agera oftast lyckas i att hjälpa familjerna som ska flytta från oss, till en ny stadigvarande bostad. Detta är förstås något vi är stolta över men sanningen är att en ny bostad är bara början. Början på den stora resan att skapa ett nytt hem UTAN våld men förhoppningsvis MED möbler.

Därför startade vi NYSTART-projektet där vi beviljar bidrag till kvinnor som flyttar från oss för att hjälpa dem på vägen. Din gåva gör bokstavligen skillnad mellan att sova på golvet eller i en säng! Var med och gör skillnad, swisha idag.

Vi vill särskilt lyfta det arbete som krävs för att faktiskt skapa ett jämställt samhälle fritt från våld; det kräver många engagerade, resurser och viljor. Våra anställda och volontärer arbetar outtröttligt med att skapa en miljö för kvinnor och barn där de kan få stöd, råd, och rätt spetskompetens för deras nystart i livet efter de lämnat en våldsam relation.

Om ni särskilt vill skänka en slant för vårt arbete i Nystart, så kan man swisha till oss på numret i bild eller via länken nedan, markera med ” Nystart gåva”.

 

Stort tack!