Quality Hotel Friends bjuder in till familjedag - till förmån för Agera Kvinnojour i Solna

Börjar:

26:e okt 12:00 2019 datumet har passerat

Slutar:

26:e okt 00:00 2019 datumet har passerat

Quality Hotel Friends

På Quality Hotel Friends delar man en tradition och en kultur av att göra mer än det som förväntas - för gäster, medarbetare, samhälle och miljö. Engagemanget kallas WeCare - och den 26 oktober bjuder man in till en familjedag till förmån för Agera Kvinnojour i Solna.

Pressmeddelande från Quality Hotel Friends 17 okt 2019:

Agera Kvinnojour är en partipolitiskt obunden, ideell förening som arbetar för ett samhälle fritt från våld och bedriver ett skyddat boende för våldsutsatta kvinnor och barn. Man har även en kostnadsfri, extern samtalsmottagning för våldsutsatta personer som behöver stöd.

26 oktober arrangerar Quality Hotel Friends en familjedag på hotellet som syftar till att både samla in pengar till Agera Kvinnojour och att öka medvetenheten för deras viktiga arbete. Under dagen arrangeras tävlingar för både barn och vuxna, pysselhörna och en loppis - där man som privatperson kan hyra ett bord för 100 kr som går oavkortat till Agera Kvinnojour. Dessutom är representanter från Quality Hotel Friends på plats och säljer kvarglömt som inte återfunnit sin rättmätige ägare.

Quality Hotel Friends har under en längre tid varit en viktig samarbetspartner för Agera Kvinnojour. Bridgett Stehag, verksamhetschef på Agera Kvinnojour, berättar:

Våld i nära relationer drabbar många i vårt samhälle. För att fler ska kunna få hjälp till ett liv fritt från våld behöver vi förmedla budskapet - att hjälp finns. Quality Hotel Friends insatser har bidragit till att höja livskvalitén för de våldsutsatta som vi hjälper, till exempel genom initiativet “Ensam Julgran Söker”, där hotellets gäster och personal samlat in julklappar. Kvinnor och barn som hastigt fått lämna sina hem och saker för att bo i vårt skyddade boende har fått fira en jul fylld med julklappar istället för våld".

Initiativet “Ensam Julgran Söker” är en årligen återkommande satsning som drar igång igen till jul - men redan nu kan man bidra till Agera Kvinnojour genom hotellets familjedag. Förutom tävlingar, pyssel, fika och loppis arrangeras en utställning.

Vi är som ideell förening fullkomligt beroende av bidrag och donationer och vi är tacksamma för hjälpen Quality Hotel Friends ger så att vi kan göra skillnad. Med den gemensamma satsningen bjuder hotellet på en härlig dag fylld med aktiviteter och roligheter för alla familjer - till förmån för våra familjer som just nu lever skyddade. Med vår utställning i anslutning till dagen hoppas vi att ge en inblick i vardagen för de som har utsatts för våld och för arbetet vi gör,” säger Bridgett Stehag.

Alla pengar som samlas in under dagen går oavkortad till Agera Kvinnojour. Är du eller någon du känner utsatt för våld? Ring Agera Kvinnojour på 08 - 27 90 80. Jourtelefonen har öppet veckodagar 9-17 och 19-22 samt helger 19-22.