INSTÄLLT Konferens: Vad hände efter #metoo?

Börjar:

22:e feb 08:30 2022 datumet har passerat

Slutar:

22:e feb 15:50 2022 datumet har passerat

Digitalt

Unizon medverkar på konferensen: Vad hände efter #metoo? på Internationella Brottsofferdagen den 22 februari 2022.

Vad hände med domarna efter #metoo? Hur fungerar brottsutsattas minne? På Internationella Brottsofferdagen den 22 februari kan du ta del av ny svensk forskning på brottsofferområdet och fördjupa dina kunskaper om brottsoffers situation och rättigheter. Sista dag att anmäla sig till konferensen är den 8 februari.

Varje år den 22 februari uppmärksammar Brottsoffermyndigheten och ett antal organisationer inom civilsamhället Internationella Brottsofferdagen med en konferens. Under 2022 års konferens får du lyssna på flera svenska forskare inom brottsofferområdet, som bland annat föreläser om förtalsdomar efter #metoo, hur sjukvård och polis bemöter kvinnor som utsatts för våldtäkt och hur brottsutsattas minne fungerar. Dessutom kan du välja på tio olika parallella seminarier för att fördjupa dina kunskaper om brottsoffers situation och rättigheter. 

Brottsoffermyndigheten arrangerar konferensen tillsammans med Barnens Rätt i Samhället, Unizon, Brottsofferjouren Sverige, ECPAT Sverige, RFSL Stödmottagning, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, Rädda Barnen, Riksorganisationen för anhöriga till våldsdödade och UNICEF Sverige.

För mer information, program och anmälan besök brottsoffermyndigheten.se

Anmälan senast 8 februari 2022.

Tid: 08:30-15:50

Plats: Norra Latin i Stockholm & digitalt