Föreställning med Melody Farshin

Börjar:

21:e nov 18:30 2023 datumet har passerat

Slutar:

21:e nov 20:15 2023 datumet har passerat

Eskilstuna Stadsteater

Välkommen till Eskilstuna Satdsteater den 21/11 kl.18.30!

Komikern och författaren Melody Farshin har iransk bakgrund, men är uppvuxen i Sverige och kallar sig själv “en svensk tjej i invandrarförpackning”. Med studier i mänskliga rättigheter, en fot i öst och en i väst bjuder hon på nya synvinklar att granska vårt samhälle med. I denna föreställning bjuder hon på erfarenheter, kunskap, nya insikter och massor av humor!

Melody Farshin är ståuppkomikern som vi kunnat se i SVT:s program “IFS – invandrare för svenskar”. Hon har även framträtt på stora scener och event som Bråvalla, Almedalen, svenska FN-förbundet, Norra Brunn och RAW Comedy Club.

Melody Farshin är också författaren bakom den hyllade trilogin “Mizeria” där hon med ett klockrent gehör och ett starkt inifrånperspektiv skildrar en sällan representerad vardag i ett miljonprogramsområde någonstans i Sverige. Melody brinner för samhällsfrågor, jämställdhet och jämlikhet mellan människor, oavsett kön, etnicitet eller religion. Melody har fått flera utmärkelser med åren och blev nominerad till ”Årets Kulturprofil” – Förortsgalan 2019. Hon blev även tilldelad Stockholm stads Kulturstipendium 2022, som går till konst- och kulturutövare som har haft stor betydelse för Stockholms kulturliv.

Under kvällen bjuds du även på underhållning av elever från Eskilstuna folkhögskola och Åsa folkhögskola. Du får ta del av musik på bland annat temat könsnormer och våld.

Konferencier för kvällen är ”Sexolog-Katta” Katerina Sparr Holinkova.

Dörrarna öppnas kl. 18.00. Föreställningen börjar kl. 18.30.

Eventet är kostnadsfritt men du behöver boka en plats. Insläpp utan bokning i mån av plats.

I Eskilstuna uppmärksammar vi mäns våld mot kvinnor i det lokala initiativet Time’s up. Bakom initiativet står Eskilstuna kommun, ABF Sörmland, Kvinnojouren MOA, Ungdomsjouren Fria, Polisen och Eskilstuna Zontaklubb.
För program resten av veckan se hemsida