Engagera dig

Brinner du för att stötta och stärka ungdomar? Har du även ett intresse för att jobba med normer och genus och tror på ett jämställt samhälle fritt från våld? Isåfall borde du bli volontär hos oss!

Vem kan bli volontär?

Som volontär behöver du inga förkunskaper, det vi söker är personer som kan lyssna, peppa och stärka ungdomar, oavsett vilken könstillhörighet du har.

Har du några timmar över i månaden och detta låter som något för dig så hör av dig och berätta lite om dig själv och varför du vill bli volontär hos oss. 

Vad gör en som volontär?

Som volontär kan du engagera dig på olika sätt i verksamheten. Du kan bemanna vår stödchatt, agera Storasyskon och även ha möjlighet att vara med i det utåtriktade arbetet. Är du gymnasieelev kan du engagera dig som Ungdomsambassadör.

Läs mer om detta i menyraden till vänster och om hur du kan engagera dig i just vår jour. 

Hur går det till?

Först bokar vi in ett personligt möte för att sitta ner och prata med den som är intresserad av att bli volontärer. Därefter erbjuder vi en grundutbildning på två heldagar. Under utbildningen kommer vi att introducera ämnen som våld, makt, genus, psykisk ohälsa, heder, sexuella övergrepp, HBTQ+, bemötande m.m. 

Vad krävs av mig som volontär?

Du ska:
- Delta i en grundutbildning på två heldagar och bli godkänd
- Vara minst 19 år
- Stödja vår plattform och policy
- Aktivt arbeta för att uppnå Ungdomsjouren Frias mål
- Avge tystnadsplikt
- Lämna ett utdrag från belastningsregistret
- Betala en årlig medlemsavgift på 100 kr

Har du några frågor om volontärskapet eller vill ta första steget att bli volontär? Kontakta mig för mer info!

Sofia

Liedberg

Verksamhetschef