Skyddat Boende

Vi på Kvinnojouren Anna kan erbjuda skyddat boende för kvinnor och barn som har blivit utsatta för våld i nära relation och eller heders relaterat våld. Vi tar emot placeringar dygnet runt. Verksamheten är placerad på skyddad adress med personal och bedrivs av en ideell styrelse. Vi har plats för fem kvinnor och medföljande barn.

Kvinnojourens Anna skyddat boende har skyddsnivå 2. Boende är utrustat med personlarm, utvändig kameraövervakning vid entrén och boende. 

Boendet är hemtrevligt och anpassat efter om boende har behov av funktions anpassning som rullstolsburen. Boendeformen som erbjuds är i form av kollektiv och självhushåll. Som boende hos Kvinnojouren Anna erbjuds tillgång till sällskapsrum som är utrustade med tv och lekrum för det mindre barnen. Bassortiment och hygienartiklar erbjuds när boende flyttar in och under vistelsen. Kvinnojouren Anna erbjuder kläder och andra nödvändigheter som barnvagn eller bilbarnstol som kan behövas. 

Vi tar tyvärr inte ta emot kvinnor som befinner sig i ett aktivt missbruk eller har svår psykisk ohälsa.

Stödformer

Andra stödformer som erbjuds för kvinnorna under boendetiden:

* Strukturerade enskilda stödsamtal

* Krissamtal 

* Stöd vid myndighetskontakter

* Medföljning på möten

* Praktisk hjälp

* Friskvårdsaktiviteter som simhallsbesök, möjlighet att gå på gym och även få kortare skönhetsbehandlingar två gånger i månaden.