Årets förening 2022!

Vår kvinnojour har blivit utsedd till årets förening på Eldsjälsgalan den 15 februari 2023. Halmstads eldsjälar är ett initiativ för att hylla föreningslivets ideella krafter. En gång om året hyllas alla kommunens eldsjälar på Halmstads Teater. Den här gången var det våra jourkvinnors tur att hyllas!

Motivering: Årets förening har i år, och i 40 år tillbaka, kämpat för att ge stöd till utsatta kvinnor och barn. Föreningen stöttar kvinnor, barn och anhöriga i utsatta situationer. Föreningen passar barnen medans mamma sitter med myndighetskontakter. Föreningen stöttar kvinnor, både genom den akuta skyddsfasen, men också senare i livet. Föreningen har kämpat för att få upp denna fråga på den politiska agendan.

Listan på personer som årets förening har hjälpt är lång. Med ett stort hjärta för kvinnors och barns rättigheter har denna förening bidragit till ett bättre liv för utsatta kvinnor och barn.

https://www.halmstad.se/upplevaochgora/foreningarochforeningsliv/halmstadseldsjalar.n2610.html

https://www.hallandsposten.se/nyheter/halmstad/h%C3%A4r-hyllas-halmstads-eldsj%C3%A4lar-blev-lite-gl%C3%A4djet%C3%A5rar-1.92317395

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------