Sexuellt våld

21:e okt 2021

Av anonym insändare, baserat på egna upplevelser:

Texten innehåller beskrivningar av ett sexuellt övergrepp

Det var en kall höstkväll, jag hade varit på en middag och pratade med en kille jag träffat i bekantskapskretsar tidigare. Vi bestämde att jag skulle åka hem till honom. Jag kommer dit och vi dricker varsin öl och går sen till sängen. Vi börjar ha sex men något som snabbt övergår till något helt annat än vad jag ville. Han vänder på mig, sliter ut min tofs jag hade i håret, virar in mitt hår i sin hand och trycker sedan ner mitt huvud i kudden. Han drar hårt bak mitt huvud med hjälp av greppet i mitt hår och håller kvar. Det gör ont. Jag känner hur jag blir rädd för att han ska skada mig mer. Han trycker ner fingrarna i min hals samtidigt som han tar tag runt min hals. Jag önskar mer än allt att det ska vara över, han fortsätter och slår till mig på rumpan och ryggen. Jag blev helt paralyserad, när han var klar la han sig ner och verkade somna. Jag försöker tyst och utan att börja storgråta hitta mina saker och ta mig ut därifrån. Han vaknar när jag står i hallen och frågar vart jag tänker ta vägen?

Jag förklarar att jag måste hem. Han säger att jag får honom att känna sig äcklig nu för att jag lämnar direkt efter vi haft sex.

Vad som händer efter detta är att jag hamnar i chock, jag förstår inte vad som hänt. Jag känner skam och skuld, att jag gått med på att ha sex och att jag inte sa nej när han gjorde mig illa så jag får skylla mig själv. Men vad som faktiskt hände var att jag blev utsatt för övergrepp. Jag vet att detta även hänt vänner till mig, det har blivit normaliserat och många tjejer tror att detta är okej och att även fast det inte känns bra för en så ska man acceptera och tycka om hårt sex. Men våld är våld, våld är lika mycket våld under ett samlag. Jag fick en whiplashskada i min nacke efter den händelsen när han drog bak mitt huvud, så hårt.

Denna form av normalisering kommer dels utifrån  den form av sex som visas i många porrfilmer. Jag kände att det som utspelade sig den kvällen var som taget ur en scen i en porrfilm.

Jag kände otroligt skam länge och la skulden på mig. Jag skrev senare till honom att detta inte var okej och att jag mådde dåligt över vad som hänt. Jag fick till svar att han inte visste att jag inte gillade ”hårt sex”. Absolut är det okej att ha preferenser men det är någonting man pratar om innan och en överenskommelse.

Hade samma handlingar skett utanför ett samlag hade det klassats som misshandel i allas ögon. Men när sånt här sker under sex är det många som tycker att det är ”normalt” ”tjejer gillar sånt”. Nej och åter nej, låt oss prata om detta med varandra och sluta normalisera våld under sex.