Min upprättelse

12:e sep 2018

Vi ryter till

Det är nog inte många som har missat den enorma rörelse hashtaggen #metoo har blivit. Miljontals tjejer och kvinnor har delat med sig av sina berättelser om de övergrepp de utsatts för och funnit styrka hos varandra. Vi hoppas verkligen att detta bara är början på något stort och att den tystnadskultur som funnits där skammen läggs på den utsatte rivs ner helt och hållet.

Make equal, Föreningen storasyster och Tre ska bli noll har gått ihop och skapat hemsidan Min upprättelse. Här hittar du viktig information om hur du kan gå vidare efter ett övergrepp.

Den senaste tiden har en våg sköljt över världen – en våg där utsatta börjat berätta om övergrepp, och krävt sin upprättelse. Men det har uppenbarligen saknats samlad information till utsatta. Många är rädda, känner sig inte trodda och inte tagna på allvar. Vet inte vad man har för juridiska rättigheter eller hur en polisanmälan går till. Här samlar vi, ett brokigt gäng överlevare och sakkunniga, all information och allt det nödvändigt stöd som behövs. [...]

Har du varit med om sexuella övergrepp? Är du osäker på vad det riktigt var för något du var med om och behöver prata med någon? Du är alltid välkommen att skriva till oss, vår chatt är öppen onsdagar 19-21 och du hittar den här på vår hemsida.