Jobba hos oss

Biträdande verksamhetschef sökes!

 Biträdande verksamhetschef till Kvinnohuset Örebro


Vill du göra skillnad för våldsutsatta kvinnor och barn genom att leda ett team med kompetenta, kloka och varma medarbetare? Drivs du av utveckling och att säkerställa en god kvalitet? Mot bakgrund av ett förslag om införande av tillståndsplikt för skyddade boenden är Kvinnohuset Örebro inne i en utvecklingsresa. För att stärka upp arbetet i det skyddade boendet söker verksamheten nu en biträdande verksamhetschef som kan ge ett nära utvecklingsstöd till Kvinnohusets ledning och medarbetare så att rutiner och processer motsvarar det som förväntas om/när en tillståndsplikt införs senare under 2023.

Om verksamheten

Kvinnohuset i Örebro är en ideell och politiskt obunden förening som i över 40 år har erbjudit stöd till kvinnor och barn som är våldsutsatta. Styrning sker genom en föreningsstyrelse som formellt är arbetsgivare. Den professionella delen av verksamheten leds av en verksamhetschef som tillsammans med 10 medarbetare och cirka 20 volontärer arbetar i verksamheten. Verksamheten bedrivs i huvudsak inom tre områden:

  • Skyddat boende för våldsutsatta kvinnor och deras barn.
  • Samtalsmottagning som erbjuder stödsamtal till våldsutsatta kvinnor och deras anhöriga samt erbjuder konsultation till andra professionella aktörer utifrån våld i nära relation.
  • Utåtriktat arbete i form av kunskapsspridning och opinionsarbete.


Om tjänsten

Som biträdande verksamhetschef kommer du ha stor möjlighet att påverka tjänstens utformning då detta är en ny roll i verksamheten. Dina arbetsuppgifter innefattar dagligt ansvar och samordning för det operativa arbetet i det skyddade boendet samt uppgifter som rör kvalitetssäkring och den systematiska arbetsmiljön. På uppdrag av verksamhetschefen organiserar, leder och utvecklar du verksamheten tillsammans med medarbetare och verksamhetschef.

Som person är du öppen, inkluderande, nyfiken och drivs av en vilja att utveckla dig själv och verksamheten för målgruppen som vi finns till för – våldsutsatta kvinnor och barn. Du är trygg i dig själv, har en god kommunikationsförmåga, är professionell i ditt förhållningssätt och är flexibel och kan prioritera om vid behov. Arbetstiden är schemalagd och innefattar främst dagtid. Kvälls- och helgarbete kan förekomma då Kvinnohuset har en verksamhet som pågår även på obekväm arbetstid. Du delar även ansvar kring beredskap/bakjour med dina kollegor.

På grund av verksamhetens karaktär är det endast aktuellt med kvinnliga sökande. Om du blir aktuell för tjänsten kommer du behöva lämna utdrag ur belastningsregistret. Vi tillämpar provanställning om 6 månader.

Kompetenskrav:

  • Socionomexamen
  • Erfarenhet av att leda team
  • Erfarenhet av verksamhetsutveckling / att driva förändringsprocesser

Meriterande:

Det är meriterande om du:

  • tidigare har arbetat med, eller varit engagerad i, frågan om mäns våld mot kvinnor
  • har erfarenhet av arbete i boendemiljö
  • innehar grundläggande kunskaper om ekonomistyrning

Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbete såsom arbete i boendemiljö och/eller mäns våld mot kvinnor. Du har ett engagemang för eller erfarenhet av arbete med mäns våld mot kvinnor eller civilsamhälle.

Vi erbjuder:

Vi erbjuder dig friskvårdsbidrag om 2000 kr/år, friskvårdstimme en gång i veckan, möjlighet till semesterväxling, kompetensutveckling, handledning och inte minst ett fantastiskt gäng med arbetskollegor som varje dag verkar för ett jämställt samhälle, fritt från våld.

Verksamheten har kollektivavtal genom Fremia.

Sista ansökningsdag 17 mars

Skicka din ansökan till info@kvinnohusetorebro.se , märk mejlet ”Ansökan ref chef”