Välkommen till Kvinnojouren & Ungdomsjouren Kalmar

Blir du utsatt för hot, våld eller andra övergrepp? Är du orolig för någon i din närhet? Vi på Kvinnojouren & Ungdomsjouren arbetar för att alla våldsutsatta kvinnor och barn samt utsatta unga, ska erbjudas stöd och skydd av hög kvalitet oberoende av livssituation och bakgrund. Vi finns för dig i hela södra Kalmar län och tar emot personer från hela landet som behöver skyddat boende.

Första steget till förändring

Våldet drabbar inte alla på samma sätt och alla har inte heller samma förutsättningar att förändra sin situation. Barn som följer med sin mamma till kvinnojouren har rätt till stöd och hjälp utifrån sina egna upplevelser och behov. Kvinnojouren & Ungdomsjouren Kalmar har funnits i 40 år. Vi har tillgång till ett skyddat boende. Behöver du någon att prata med? Hos oss kan du vara anonym. Ring eller chatta med oss. Länk till chatten hittar du överst på denna sida.

Ett särskilt tack

Vi vill rikta ett särskilt tack till våra stödmedlemmar, vänföretag och vänföreningar som aktivt väljer att stödja vår verksamhet. Gör det du med!

Stöd oss
Undervisar du i "Sexualitet, samtycke och relationer"?

I vårt våldspreventiva arbete har vi flera års erfarenhet av att vidareutbilda personal i ämnen kopplade till det nya kunskapsområdet, som gäller från den 1 juli 2022, i alla skolformer på grundskolenivå och gymnasial nivå. Kontakta oss om du är intresserad av kunskaps-samverkan.

Läs mer på Skolverket.se
Vår Kvinnojour har funnits 40 år!

Vi har funnits här för dig i södra Kalmar län i hela 40 år! Under hela den här tiden har vi kämpat för kvinnor, barn och ungas rätt att leva fritt från mäns våld och för ett jämställt samhälle fritt från våld. Stöd gärna vår verksamhet genom att bli stödmedlem eller ett vänföretag. Mer information på sidan Stöd oss. Stort tack från oss!

Kontakta oss