Vi tänder ljus mot våld

12:e nov 2023

Den 25 november högtidlighåller vi FN:s internationella dag mot våld mot kvinnor. Vi tänder ljus och finns på plats i Lidingö Centrum från kl 14.00. Kom med! Du möter oss även i Lidingö stadshus, A-hallen torsdag 22 november kl 14-17. Kvinnojouren och ungdomsjouren medverkar på temat Tillsammans för ett bättre välbefinnande.

Hot, våld och konflikter präglar vår samtid. Men hatet får inte vinna. Det finns en annan väg att gå.

Låt oss tillsammans visa att vi vill ha ett Lidingö fritt från hot och våld. Ett medmänskligt samhälle där det är självklart att ingen känner sig utsatt. 

Vi är inte där än. Men när du och jag står upp mot våld och mot taskiga attityder, då går vi i rätt riktning. 

Den 22 november, kl 14-17, anordnar Lidingö stad en minimässa i A-hallen för organisationer som på olika sätt arbetar mot hot och våld på Lidingö. Där möter du Lidingö Kvinnojour och Ungdomsjouren Trust. 
Kl 17.30-20.00 inbjuds till föreläsningar i Lidingö stadshus, Gustaf Dalenhallen, på temat "Tillsammans för ett bättre välbefinnande". Läs mer på stadens webbplats!

Den 25 november är av FN utropat till den internationella dagen mot våld mot kvinnor. Den dagen står vi volontärer i Lidingö Kvinnojour och i Ungdomsjouren Trust i Lidingö Centrum. Vi tänder ljus. Vi berättar om vår verksamhet. Vi vill gärna möta dig!

Kom med, slut upp och visa att du tar ställning mot våldet. 

 

Läs gärna vår debattartikel i Lidingö Nyheter!