Hur kan vi hjälpa dig?

Som utsatt

Är du i behov av stöd och hjälp? Om du lever i ett förhållande där du blir kränkt, kontrollerad, skrämd eller utsatt för våld ger vi dig stöd.

Kvinnojouren Kerstin Lidingö vänder sig till dig som identifierar dig som kvinna och som är utsatt för psykiskt, fysiskt, sexuellt, ekonomiskt/materiellt eller hedersrelaterat våld. Hos oss får du vara anonym och vi hartystnadsplikt. Vi lyssnar utan att döma eller ifrågasätta. All rådgivning är gratis.

 Vi kan erbjuda:

  • Stödsamtal via telefon, chatt, personligt möte och i grupp
  • Stöd och råd vid kontakt med myndigheter, sjukvård, advokat etc
  • Praktiskt stöd beroende på behov

Som anhörig

Tror du att någon du känner kan vara utsatt? Behöver du hjälp och stöd i situationen?

Hos oss kan du få råd, information och kunskap. Anhöriga, vänner och arbetskamrater är alltid välkomna att kontakta kvinnojouren. Ring polisen om du upplever att situationen är akut, exempelvis att fara för liv föreligger eller om ett barn far illa. 

Boende

Kvinnojouren har inte ett skyddat boende i nuläget.

Vi diskuterar möjligheter att kunna erbjuda skyddat boende för våldsutsatta kvinnor och barn i framtiden. Under tiden hänvisar vi till Unizons övriga jourer som har skyddade boenden (länkat till rätt sida). Däremot kan vi just nu erbjuda tillfälliga och kortare boenden för dig som snabbt behöver lämna en relation, men inte behöver ett utökat personskydd. utan skydd.