Ingen ska leva med våld

Vår version är att vårt samhälle ska vara fritt från våld. Inga barn ska leva med våld i hemmet. Att alla människor ska leva i ett tryggt hem. Tyvärr är det väldigt vanligt att människor i Sverige lever med våld i hemmet.

Vårt hem som egentligen ska vara en plats där vi slappnar av och tankar trygghet är ofta den plats där våld förekommer. Våld kan se olika ut: det kan handla om att någon slår Dig fysiskt, någon kränker Dig så att Du känner Dig ledsen eller rädd, någon kontrollerar Dig, någon kontrollerar Din ekonomi eller någon tvingar Dig till sexuella handlingar mot Din vilja. Oavsett vilken typ av våld Du befinner Dig i så är det inget som ska accepteras. Därför vill vi vara där för Dig. Vi arbetar med människor i denna svåra situation och därför vet vi hur vi kan hjälpa just Dig. Vi är ett telefonsamtal, chatt eller mail bort från Dig. Välkommen att höra av Dig.

Du som stödsökande är välkommen att kontakta oss på följande sätt:

  • Ring oss och få råd över telefon: 0431-102 96
  • Ring och boka en tid för att komma till vår samtalsmottagning: 0431-102 96
  • Chatta med oss på onsdagar kl 16 - 18.
  • Maila oss: kontakt@skyddsjouren.se

Vi som arbetar på Skyddsjouren är utbildade för att kunna hjälpa och stötta dig. Det är kostnadsfritt och du kan vara anonym i kontakt med oss. Självklart har vi tystnadsplikt.