Hur kan jouren hjälpa mig?

Någon som tror dig. Lyssnar, stöttar och peppar. Som inte ut­går från att de vet saker om dig som du inte själv berättat. Det är vad du möter om du kontaktar en kvinnojour, tjejjour eller ungdomsjour.

Att kontakta en kvinnojour,  tjejjour, ungdomsjour eller jour mot sexuella övergrepp är att ta första steget till att förändra ditt liv.

De som arbetar på kvinnojouren och tjejjouren har god förståelse för din situation. De är vana vid att lyssna.

Du som ringer eller hör av dig via mejl eller chatt bestämmer själv om du vill tala om ditt namn. Det kostar ingenting att få stöd. 

Jouren kan ge råd och tips om var du kan vända dig, till exempel advokat, familjerätt och andra organisationer. De kan hjälpa dig i kontakten med polisen, socialtjänsten eller vårdcentralen. De kan träffa dig för samtal eller ha samtal med dig över chatt eller mejl. De flesta kvinnojourer kan erbjuda boende under en kortare tid för dig och dina barn.

Sök efter en kvinnojour, tjejjour eller annan jour här.

Juridiskt stöd


Du som söker stöd på en kvinnojour eller tjejjour kan be om hjälp med juridiska frågor. Behöver du en advokat bör du kolla med närmaste kvinnojour eller tjejjour vem de rekommenderar. Unizon samarbetar med Advokatbyrå Barbro Sjöqvist & Rebecca Lagh AB i Stockholm, bland annat när det gäller de juridiska texterna på vår hemsida. De ger gratis juridiskt stöd på telefon 08-400 267 70. På Barbro Sjöqvists blogg kan du söka efter relevanta rättsfall och ändringar av lagtexter som rör bland annat ensam vårdnad, skilsmässa, umgänge, boende, sexualbrott och våldsbrott.

Flera jourer erbjuder juridiskt stöd i samarbete med juristbyråer och flera jourer ordnar så att du kan chatta med en jurist. Se till exempel Kvinnojouren Sundbyberg.  


Vill du prata?

Här hittar du kontakt till Unizons jourer över hela landet. Vi stöttar, lyssnar och tror dig. Stödet är gratis och du behöver inte berätta vem du är. Vi finns här.

Hitta stöd