Årets förening 2022!

Vår kvinnojour har blivit utsedd till årets förening på Eldsjälsgalan den 15 februari 2023. Halmstads eldsjälar är ett initiativ för att hylla föreningslivets ideella krafter. En gång om året hyllas alla kommunens eldsjälar på Halmstads Teater. Den här gången var det våra jourkvinnors tur att hyllas!

Motivering: Årets förening har i år, och i 40 år tillbaka, kämpat för att ge stöd till utsatta kvinnor och barn. Föreningen stöttar kvinnor, barn och anhöriga i utsatta situationer. Föreningen passar barnen medans mamma sitter med myndighetskontakter. Föreningen stöttar kvinnor, både genom den akuta skyddsfasen, men också senare i livet. Föreningen har kämpat för att få upp denna fråga på den politiska agendan.

Listan på personer som årets förening har hjälpt är lång. Med ett stort hjärta för kvinnors och barns rättigheter har denna förening bidragit till ett bättre liv för utsatta kvinnor och barn.

https://www.halmstad.se/upplevaochgora/foreningarochforeningsliv/halmstadseldsjalar.n2610.html

https://www.hallandsposten.se/nyheter/halmstad/h%C3%A4r-hyllas-halmstads-eldsj%C3%A4lar-blev-lite-gl%C3%A4djet%C3%A5rar-1.92317395

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arrangemang Internationella Kvinnodagen 8 mars! OBS! Inställt.

"När livet vände med ärr i själen" - föreläsning med Erika Pragler om personlig erfarenhet av våldsutsatthet.

"När livet vände med ärr i själen" är Erika Praglers autentiska föreläsning om våld i nära relation, baserad på den bok hon skrivit med samma namn. På internationella kvinnodagen 8 mars har vi möjlighet att erbjuda ett möte med Erika där ni får ta del av hennes berättelse. Hon flydde naken och barfota från ett hotellrum mitt i natten och det var då livet vände.

Erika varvar våldsforskning och teorier med egen erfarenhet av våld, verklighet, och utsatthet. Föreläsningen innehåller bilder och texter från den förundersökning som gjordes hos Polisen. Hennes bok är numera en del av Polisens kurslitteratur och boken kan köpas förmånligt och signerat i samband med hennes föreläsning.

Erika Pragler är utbildare inom våld med över 20 års erfarenhet av att föreläsa och sprida kunskaper.

Plats: Medborgarskolan, Skolgatan 5, 302 32 Halmstad
Tid: Föreläsningen startar kl 17.45
Vill du prata med oss från kvinnojouren finns vi där redan kl 17.00

Föreläsningen med Erika Pragler är ett kostnadsfritt samarrangemang med Medborgarskolan.

Kl 13.00-15.00 erbjuds under dagen också en föreläsning med Ibrahim Mohamad om hedersrelaterat våld och förtryck på distans. Ibrahim Mohamad är statsvetare och utbildare i frågor som mångfald, integration, tillit och hedersförtryck.

Länkar till anmälan föreläsningar:

https://www.medborgarskolan.se/kampanjer-och-koncept/internationella-kvinnodagen-2023/

Du får också chansen att gå en kurs i Självförsvar (personligt självskydd) som lär dig att fysiskt försvara dig mot överhängande hot och överfall. Lär dig ett enkelt, men effektivt självförsvar!

Länk till anmälan kurs i självförsvar: