Om oss

För ett jämställt samhälle fritt från våld

 

Sverige är ett av världens minst ojämställda länder. Trots det är mäns våld mot kvinnor ett av våra största samhällsproblem. Vår vision är ett jämställt samhälle fritt från våld, där inte en enda kvinna till ska mördas, leva gömd eller behöva vara rädd.

Kvinnojouren Nacka Värmdö är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden feministisk förening som bildades 1995. Vi arbetar med att ge stöd till våldsutsatta vuxna och barn i Nacka och Värmdö kommun samt att sprida kunskap om våld i nära relationer genom opinionsarbete på sociala medier, föreläsningar och samarbeten i lokalsamhället.

Vår verksamhet finansieras av kommunalt stöd och statliga bidrag. Vi tar även tacksamt emot bidrag från organisationer, företag och privatpersoner. Önskar du stödja vår verksamhet genom att bli medlem, skänka en gåva eller etablera ett samarbete är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Kvinnojouren Nacka Värmdö har anställd utbildad personal, volontärer samt externa samtalskonsulter. Vi är en del av Unizon som samlar över 130 kvinnojourer, tjejjourer och andra stödverksamheter som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld.