"Det här är inte OK!"

09:e mar 2021

Ungas röster och tjejjourernas, ungdomsjourernas och kvinnojourernas erfarenheter av att stötta en generation utlämnad till porrindustrin.

”Min kille förväntade sig att jag skulle ställa upp på allt sånt som dom gör i porr. Jag kände mig som en docka och inte som en människa. Jag är glad att det tog slut men mår dåligt av det fortfarande”

Så skriver en tjej till en av Unizons medlemsjourer. Hon är inte ensam. Tusentals modiga kvinnor och tjejer söker varje år stöd hos jourerna och berättar hur utsatta de är för olika former av sexuellt våld och tvång och hur porren spelar roll i det de utsätts för. Unizon har i decennier byggt vårt arbete på att lyfta utsattas röster. I rapporten Det här är inte ok! samlar vi vittnesmål från unga som kontaktat Unizons jourers för stöd och intervjuer med anställda på jourerna.

– Allt vårt arbete utgår från våldsutsatta kvinnors, tjejers och barns erfarenheter av mäns och killars våld. Vi har länge lyft porrens skadeverkningar och fortsätter med detta i denna rapport, som vi hoppas att många läser och tar till sig, säger Rebecka Andersson, generalsekreterare Unizon.

Rapporten "Det här är inte ok!"

Det här kan jag göra för att motverka våldsporren!

10 punkter för att motverka våldsporren

2.3MB