Kvinnojouren Söderslätt söker nya volontärer

Vår verksamhet riktar sig till kvinnor, män och familjer som bor i Svedala, Trelleborg och Vellinge kommun. I våra skyddade boende tar vi emot kvinnor, män och barn från hela landet. Kvinnojouren Söderslätt är en politiskt och religiöst obunden ideell förening. Vi arbetar dagligen för att uppnå vårt mål som är ett jämställt samhälle fritt från våld. Nu söker vi fler volontärer till vår verksamhet. Som volontär är du en viktig del av vårt arbete. Med ditt engagemang kan vi ge stöd till ännu fler och vara en ännu starkare röst mot våldet. Som volontär hos oss gör du en ovärderlig insats. Eftersom vi ofta möter människor som befinner sig i kris eller andra jobbiga situationer i livet ställer vi också höga krav på våra volontärer.

Som volontär kan du ha ett av följande uppdrag:

 • Stödvolontär till kvinnojouren
 • Stödvolontär till tonårsjouren
 • Volontär

Stödvolontärer bemannar vår stödlinje dit kvinnor, anhöriga, kollegor och andra kan ringa för stöd och rådgivning. Du svarar i vår telefon och/eller bemannar vår chatt, som har öppet vissa kvällar. Som stödvolontär är det viktigt att du har en flexibilitet då ditt stöd behövs under varierande tider. Vår stödlinje är öppen dygnet runt alla dagar på året.

Du kan också följa med som stöd vid besök på myndigheter, skolor och rättegångar.


Volontärer är delaktiga i vårt utåtriktade arbete med fokus på våra evenemang. Du deltar i och är med i planeringen av våra manifestationer, föreläsningar och andra evenemang. Du hjälper också till med att kontakta samarbetspartners, distribuera broschyrer och liknande saker som bidrar till vår marknadsföring och vårt opinionsbildande uppdrag.

Det här är vad du som volontär erbjuds:

 • Möjligheten att bidra till ett samhälle fritt från våld
 • Stöd och coachning i ditt uppdrag från vår personal
 • Gemenskap med andra volontärer, styrelse och personal
 • Rösträtt vid Kvinnojouren Söderslätts årsmöte
 • Delta på våra medlemsmöten, temakvällar samt utbildningar
 • En grundutbildning
 • Gedigen introduktion för att du ska känna dig trygg i ditt uppdrag
 • Möjlighet att utveckla dina kompetenser och färdigheter
 • Du blir en del av riksorganisationen Unizon

Vem är det vi söker:

Vi söker dig som har ett stort engagemang mot våld i nära relationer, mäns våld mot kvinnor och barn samt en vilja att förändra. Du får gärna ha kunskaper i ämnet, men det är inget krav. Viktiga egenskaper är empati, lyhördhet, kreativitet och ett positivt tankesätt. Vi förväntar oss att du ställer dig bakom föreningens värdegrund och mål samt blir medlem i Kvinnojouren Söderslätt. Språkkunskaper är välkommet!
För dig som vill bidra som volontär ser vi gärna att du har kunskap inom marknadsföring, projektledning, grafisk produktion, copy eller andra kompetenser som kan komma till nytta. Som stödvolontär är dina personliga egenskaper och värderingar allra viktigast.
Som volontär tar eget ansvar för de uppdrag du åtar dig och kommunicerar med din gruppansvariga om frågor eller problem i volontärskapet. Vi välkomnar initiativ och projekt som passar inom verksamheten och som vi kan avsätta tid och tid och resurser för.

Uppdraget genomförs hemifrån via telefon alternativt på vårt kontor i Trelleborg. Vi söker volontärer som gärna får komma från våra andra stödkommuner Svedala och Vellinge.

Vi hoppas att du som volontär ska trivas och vilja stanna länge med oss.


Vi välkomnar volontärer av alla kön. Identifierar du dig som man kan du göra stor skillnad genom att engagera dig som volontär.

Vad ska jag göra om jag är intresserad:

Skicka in din ansökan så snart som möjligt. Har du redan nu ett önskemål om vilket volontäruppdrag du söker (stöd eller kommunikation) får du gärna ange det i din ansökan. Vi går igenom alla ansökningar och kallar till intervju.

Fortfarande osäker på vad det innebär? 
Vi bjuder gärna in till informationsträff där vi berättar mer om vad det innebär. Hör av dig till admin@kvinnojourensoderslatt.se 

När du blir antagen till ett uppdrag som volontär kommer vi att begära ett utdrag ur belastningsregistret från dig. Du kommer även att behöva skriva på ett avtal om tystnadsplikt/löfte.

Innan du påbörjar ditt uppdrag måste du även vara medlem i Kvinnojouren Söderslätt (150 kr/år).
Varmt välkommen att höra av dig till admin@kvinnojourensoderslatt.se