Om oss

Kvinnojouren Söderslätt startade 2009. Kvinnojouren är uppdelad i två delar. En del består av av ideella jouren, den andra delen lyder under socialstyrelsen. Den ideella delen har öppet dygnet runt. Hit kan man vända sig för att få råd och stöd.

Kvinnojouren Söderslätt har funnits sedan 2009. Verksamheten är uppdelad i två delar varav en del består av den ideella jouren och den andra delen lyder under socialstyrelsen.

På kvinnojouren Söderslätt har vi 16 aktiva jourmedlemmar som arbetar inom den ideella delen med att ta emot samtal från invånare i Trelleborg, Vellinge och Svedala kommun. Vi har även en Tonårsjour där ungdomar kan ställa frågor via en chatt. Chatten är öppen två dagar i veckan. 

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/InsertImage.cshtml)

Den del av Kvinnojouren som står under socialtjänsten erbjuder skyddat boende för kommuner i hela landet.

I några av lägenheterna finns möjlighet att ta med sina husdjur (hund, katt). Vi har även lägenheter där man kan bo om man har pälsallergi.

Utbildning

Personalens utbildning består av pedagogisk utbildning, samtalsterapeut utbildning, Trappan utbildning och FREDA utbildning. Vi har personal med lång erfarenhet av arbete med psykisk ohälsa. Personalen pratar svenska, tyska och engelska.

Skyddat boende

I vårt skyddade boende arbetar fyra anställda. Vi har nio lägenheter som är utspridda i kommunen. Vi tar emot såväl kvinnor som män som av olika skäl är i behov av skyddat boende. Vi tar även emot hela familjer om ett sådant behov finns. Placering till vårt skyddade boende sker alltid via socialtjänsten. Vårt kontor ligger centralt i kommunen och de som bor hos oss har möjlighet att komma upp och fika och träffa andra som bor hos oss.