Konkret stöd för utsatta kvinnor

10:e jun 2024

En kvinna som tar steget att lämna sin förövare, kan hamna i ett pressat läge. Det kan handla om att byta bostad och bostadsort och att börja om från början. 

Vi vet, att det finns kvinnor avstår från att lämna ett våldsutsatt förhållande, av ekonomiska skäl. Därför vill vi i Lidingö Kvinnojour förmedla stöd som kan underlätta åtminstone till en del. Det går med support från lokala företag och organisationer på ön. Modebutiken Saracecilia har i många år bidragit med kläder, både vintage och nytt. Det har stor betydelse. Det kan betyda, att någon får känna sig fin vid en arbetsintervju eller att en älskad dotter får fina examenskläder.

Lidingö Kvinnojour bedriver både individuellt, medmänskligt stöd och en stödgrupp. Många av våra stödkontakter fortsätter under flera år. Du som är intresserad, välkommen att kontakta Lidingö Kvinnojour.

 
Från Saracecilia: Gabriella Heinz, Jeanette Strömbäck Grandell, Johanna Curman och till höger Kerstin Frisk, volontär, som håller i detta uppdrag. Tack alla!