Kvinnojouren

Vi på kvinnojouren ger stöd och rådgivning till dig som utsatt för fysiskt, psykiskt, sexuellt, ekonomiskt eller hedersrelaterat våld. Vi vänder oss till dig som är kvinna eller som identifierar dig som kvinna. Vi lyssnar och tror på dig!

Kontakta oss

Telefonnummer: 072-235 29 99
Du når oss säkrast klockan 9-15 på vardagar. Om vi inte svarar kan du tala in ett meddelande och lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp dig så snart vi kan. Av säkerhetsskäl ringer vi bara upp dig om du lämnat ett meddelande.

E-post: info@kvinnojourenpax.org

Chatt: Pax kvinnojours chatt
Chatten är öppen:
Nya chattider kommer snart

Det finns ofta en annan chatt öppen i Sverige när vi har stängt. Detta ser du på Unizons hemsida. 

Följ oss i sociala medier: Instagram och Facebook


OBS!
Vi erbjuder inte skyddat boende. Om du behöver akut hjälp med skyddat boende och det är kväll, natt eller helg, ring Socialjouren Södertörn 020–70 80 03 (efter kl.02.00 på natten, ring 114 14)

Om du befinner dig i en nödsituation, ring 112.

Så fungerar det när du kontaktar oss

Stödsamtal

Vi erbjuder stöd och rådgivning utifrån dina behov och önskemål. Du kan välja att ringa, mejla eller träffa oss för stödsamtal för att prata om det du varit med om. Det kostar ingenting och du kan alltid välja att vara anonym om du vill.

Vi som arbetar på kvinnojouren är vana vid att lyssna och stödja och vi har god förståelse för din situation. Alla som arbetar hos oss har tystnadsplikt. Det innebär att inget du berättar förs vidare om du inte själv vill det. Vi gör heller ingenting utan att du själv vill det.

Praktisk hjälp

Vi kan informera om dina rättigheter och vara med och stötta vid exempelvis rättegång eller vårdnadstvist. Vi kan också följa med på besök och hjälpa dig i kontakten med till exempel socialtjänst, familjerätt, polis och läkare.

Stöd till anhöriga och andra berörda

Anhöriga, vänner, kollegor, myndigheter och andra berörda kan också vända sig till oss för att få information och rådgivning.