Vårt stöd till dig

Vi finns till för att lyssna, stötta och stärka.

Vår telefon 036-16 36 82 är öppen vardagar kl.8.30-16.30.
Efter telefontid går det bra att lämna ett meddelande så kan vi ringa upp dig nästföljande dag. 
Du kan även chatta med oss tisdagar kl.17.30-20.30.

Kvinnojouren

För kvinnor över 18år kan vi erbjuda:

  • Stödsamtal med våra volontärer via chatt eller telefon på helger och kvällstid
  • Kostnadsfria stödsamtal med våra kuratorer via telefon eller personligt möte (all kontakt sker via telefon under rådande restriktioner pga Covid-19)
  • Information om vilket stöd du kan få från olika myndigheter och hjälpa dig att komma i kontakt med dessa
  • Det kan finnas möjlighet att tillfälligt få skyddat boende hos oss i samråd med socialtjänsten i din kommun om du och eventuella barn inte kan bo kvar hemma

De anställda du möter på kvinnojouren har tystnadsplikt och får inte prata om dig eller din familj med någon utanför jouren. Kuratorerna är utbildade socionomer och experter på våldet och dess konsekvenser. Vi för inga journaler och låter varje hjälpsökande kvinna vara anonym, om hon så önskar. Vår telefonjour kvällstid och på helger består av volontärer som alla har tystnadslöfte.
Hjälpen vi erbjuder är kostnadsfri.

Tjejjouren

Tjejjouren finns till för dig som definierar dig som ung tjej. Det är ganska vanligt att unga utsätts för våld i sina relationer, men du behöver inte vara utsatt för våld för att höra av dig till oss. Att vara ung tjej är inte alltid lätt och kanske har du funderingar du vill prata om med någon utomstående. I vår chatt är du alltid anonym och du bestämmer vad vi ska prata om. I chatten svarar våra volontärer, tjejer som på sin fritid väljer att engagera sig för att stötta och lyssna på dig som hör av dig till tjejjouren. 

Du kan också kontakta oss via mejl, ringa eller komma på besök (vi kan dock ej ta emot besök under rådande restriktioner pga Covid-19). Tänk på att du inte är lika anonym om du mejlar oss från en mejladress i ditt namn, eller besöker oss. Om du är under 18år har vi anmälningsplikt om vi blir oroade över din situation. 

Läs mer om tjejjouren här!

 

 

 

Checklista - en bra partner

Checklista - en bra partner

2.3MB

Checklist for a good partner

2.3MB