Falkenbergs Kvinnojour – det finns hjälp att få!

Falkenbergs Kvinnojour kan ge dig som är utsatt för våld stöd genom samtal och i kontakter med myndigheter, sjukvård eller advokat. Vi kan träffa dig för kostnadsfria samtal och rådgivning. Vi stödjer och respekterar dig i dina beslut, och vi har givetvis tystnadsplikt. Falkenbergs Kvinnojour kan även hjälpa till med stöd och kontakter till dig som är anhörig eller våldsutövare

Kontakt

Välkommen att ringa oss på telefon 0346-822 50 (vardagar mellan klockan 8:00–16:00). Om vi inte kan svara när du ringer vänligen tala in meddelande eller skicka ett e-post till info@falkenbergskvinnojour.se så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vid akut läge, kontakta polis eller socialtjänst: 112.

Bli medlem i Falkenbergs Kvinnojour

Genom att bli medlem i Falkenbergs Kvinnojour stöttar du vår verksamhet och tar ställning för ett jämställt Falkenberg fritt från våld. Medlemsavgiften är 100 kronor per år och som medlem blir du inbjuden till vårt årsmöte och får möjlighet att delta i utbildningar och föreläsningar.

Så här gör du

Mejla ditt namn och telefonnummer till: medlem@falkenbergskvinnojour.se och swisha 100 kr till 123 220 69 77 (märk din betalning med ditt namn). När detta är klart får du en bekräftelse på ditt medlemskap via mejl. Genom att bli medlem godkänner du att vi sparar ditt namn, telefonnummer och e-postadress för att vi ska kunna kommunicera med dig som medlem. Önskar du att vi kommunicerar på annat sätt än via e-post, ber vi dig kontakta oss.

Mäns våld mot kvinnor

Mäns våld mot kvinnor är ett av våra största samhällsproblem, var fjärde kvinna blir utsatt för våld i en nära relation någon gång i sitt liv. Våld är aldrig den som blir utsatts fel och våld är mycket vanligare än du tror. Att leva ett liv utan rädsla, hot och våld från närstående är en mänsklig rättighet. Det finns många olika typer av våld och det är långt ifrån allt våld som lämnar märken som syns. Det kan vara fysiskt, psykiskt, sexuellt, latent, materiellt och/eller ekonomiskt. Läs mer om mäns våld mot kvinnor via länken nedan.

Unizon.se