Vi söker barnsamordnare till vårt skyddade boende!

Vill du arbeta med oss i kampen för ett jämställt samhälle fritt från våld? Nu har du chansen att bli en av oss.

 

Om jobbet

Järfälla kvinnojour är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Vi har funnits sedan 1982 och är därigenom en av Sveriges äldsta kvinnojourer. Kvinnojouren har ett mångsidigt uppdrag som idag, mer än någonsin är så viktigt att bevara. Ett av våra uppdrag är att tillhandahålla skydd och stöd för våldsutsatta kvinnor och barn. Ett annat är att bilda opinion och sprida kunskap om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer.

Kvinnojouren driver ett skyddat boende med plats för fyra kvinnor och 6-8 barn. Vi har lång erfarenhet av att ge skyddsinsatser samt psykosocialt och praktiskt stöd åt människor i utsatthet av olika slag. Vi erbjuder också en öppen stödverksamhet där vi tillhandahåller kvalificerade och kostnadsfria stödinsatser för kvinnor som är, eller har varit, utsatta för våld i en nära relation.

Hos oss på Järfälla kvinnojour är det viktigt att varje våldsutsatt individ får det stöd som hen behöver. Vi är måna om att hålla en hög kvalité och ett professionellt bemötande är en självklarhet.

 

Järfälla kvinnojour söker nu en barnansvarig till vårt skyddade boende. I uppdraget som barnansvarig arbetar du nära kollegan som ansvarar för insatser för vuxna i det skyddade boendet. Ditt uppdrag är att ansvara för insatser som rör barnen som kommer till boendet. Som barnansvarig förväntas du kunna erbjuda såväl praktiskt som psykosocialt stöd åt de barn som placeras i vårt skyddade boende.

Du kommer att utgöra en central del i vår organisation därför är det viktigt att du uppskattar samarbete, såväl internt som externt. Vi är anslutna till riksorganisationen Unizon, vilka samlar närmare 150 kvinno- och tjejjourer runt om i landet. Vår förhoppning är att du vill representera Järfälla kvinnojour i Unizons barnnätverk. Läs mer om Unizon här: Startsida - Unizon (unizonjourer.se)

Som barnsamordnare hos oss behöver du också uppskatta självständigt arbete och det är viktigt att du är bekväm i att ha kontakt med myndigheter, är van vid dokumentation och journalföring samt att du är van vid att arbeta utifrån kvalitetsledningssystem och har datavana. Det allra mest centrala för oss är att du är van vid att möta barn i kris, varför vi ser det som självklart att du har arbetat med liknande tidigare. För att du ska trivas så bra som möjligt i uppdraget är det viktigt att du har tidigare erfarenhet från arbete på skyddat boende, kvinnojour, alternativt annat arbete med våld i nära relation.

I uppdraget ges stora möjligheter att påverka och utforma ditt eget arbete, utifrån rådande lagstiftning och uppdrag. Då beläggningen i boendet kan variera är det viktigt att du tar egna initiativ, bidrar till att utveckla verksamheten och är beredd att åta dig andra arbetsuppgifter utifrån verksamhetens behov. Arbetstiden är förlagd till dagtid men på grund av arbetets karaktär kan det ibland bli fråga om mer flexibla arbetstider såsom någon kväll/helg. Beredskap enligt uppgjort schema i personalgruppen kommer att ingå i tjänsten.

 

Järfälla kvinnojour är angelägna om att vara en attraktiv arbetsgivare. För oss är det viktigt att personalen trivs och mår bra. Vi erbjuder därav regelbunden handledning och uppmuntrar våra medarbetare att nyttja friskvårdsbidraget. Naturligtvis har vi kollektivavtal, läs med på www.arbetsgivaralliansen.se

 

Vi söker dig som har en socionomexamen eller har annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.

Som tidigare nämnt är det av yttersta vikt att du är bekant med socialt arbete med barn och/eller familjer samt att du har erfarenhet av arbete med våld i nära relation.

Meriterande är vidareutbildning i någon samtalsmetod så som exempelvis “Trappan” eller liknande.

Tjänsten är en heltidsanställning där vi tillämpar provanställning.

 

Du är varmt välkommen med din ansökan!

OBS! Urval sker med löpande intervjuer så ansök gärna så snart som möjligt.

(Inför anställning hos oss ska ett utdrag ur misstanke- och belastningsregistret visas.)

 

Kolla gärna in oss, vi finns på Instagram och på Facebook eller besök vår hemsida www.jarfallakvinnojour.se

Välkommen med din ansökan!

Ansökan med CV och personligt brev skickas till: kontakt@jarfallakvinnojour.se

Frågor avseende tjänsten besvaras via ovanstående e-post.

 

Om anställningen