Vad gör vi?

Kvinnojouren arbetar med många olika saker och man kan säga att arbetet är indelat i tre områden.

Öppen mottagning

Till vår öppna mottagning kan man komma för stödsamtal och rådgivning under kontorstider. Här förs inga journaler och det går bra att vara anonym. Vi kan även stötta i myndighetskontakter och följa med till polis, tingsrätt, socialtjänst, vård etc. 

Ingen fråga är för liten eller för stor, tveka inte att höra av dig om något inte känns bra i din relation! 

Det är kostnadsfritt att komma hit. 

Även du som anhörig, yrkesverksam eller ideellt engagerad är varmt välkommen med dina funderingar. 

Chatt

På söndagar kan man chatta med oss! 

Kl. 19.00-21.00 kan man chatta med oss om olika saker, t ex en relation som inte känns bra, om våld, hot och övergrepp som man utsatts för eller bevittnat, om kompisar, sex, kroppen, föräldrar och mycket annat. Vi hjälper dig gärna vidare vid behov. Vi har tystnadsplikt och du är anonym. 

Tveka inte att kontakta oss! Ingen fråga är för liten eller för stor. 

Utåtriktat arbete

Utöver vår stödverksamhet så arbetar vi även med utåtriktat arbete. Vi ombeds ofta att informera om oss och föreläsa om våld på olika sätt, på andra organisationer.

Vi kan skräddarsy helt efter önskemål, ämnen, målgrupp, omfattning etc. Vi kan erbjuda alltifrån enstaka föreläsningar till en hel grundkurs, fortsättningskurs o dyl. 

Vi samarbetar och samverkar med andra instanser, opinionsbildar, ställer upp på intervjuer och mycket mer - allt för att stärka stöd och skydd samt för att förhindra och förebygga våld.