Att vara kär

Kärlek är ett väldigt stort ämne och som vi upplever som väldigt olika. Att vara kär kan vara allt från helt fantastiskt och pirrigt med fjärilar i magen till jobbigt och inte alls vad man hade tänkt sig. Du kan inte bestämma vem du blir kär i och ibland är personen du är kär i kär tillbaka, men ibland är den inte det.

En del blir kär i dem av samma kön och vissa i dem av motsatt kön, eller i någon som är ickebinär (ett begrepp för dem som till exempel inte identifierar sig som varken tjej eller kille). Vissa blir kär i flera samtidigt, vissa är kära i samma person hela livet och vissa byter ofta. Det finns inga regler och det är det som kan göra kärlek både härligt men också jobbigt.

Både kärlek och kärleksrelationer kan se väldigt olika ut. Det viktiga är att det är de som är med i kärleksrelationen som bestämmer hur den ska se ut och att det ska kännas lika bra för båda! Och kom ihåg att du aldrig behöver vara i en kärleksrelation som inte känns bra utan du har alltid rätt att göra slut.

Att vara kär kan kännas väldigt olika både mellan olika personer men också från gång till gång och det finns inga rätt eller fel. Det viktiga är att det ska kännas bra att vara i en kärleksrelation och att alla har rätt att utforska kärleken på sitt vis.