Vad är en tjejjour?

Kvinno- & tjejjouren Jönköping är en idéburen förening som jobbar för ett jämställt samhälle fritt från våld. Tjejjouren vänder sig till tjejer och unga kvinnor som på något sätt behöver stöd, pepp och någon som lyssnar.

Vi finns till för att stötta, stärka och lyssna på dig som definierar dig som tjej.
Vi har ingen åldersgräns, men de flesta som hör av sig till oss är mellan 12-25år. 

Sedan 2009 har tjejjouren i Jönköping haft chatten öppen på tisdagskvällar. 
Du behöver inte ha en särskild anledning för att kontakta oss, eller så har du precis det - oavsett lyssnar vi på dig. Du bestämmer vad samtalet ska handla om.

De flesta av oss som arbetar inom tjejjouren gör det ideellt, på vår fritid, för att vi vill hjälpa. Vi är inga kuratorer eller psykologer, men vi gör vårt bästa för att stötta dig. Vi vet hur det kan vara att växa upp som tjej. Hur viktigt det är ibland att kunna vända sig till någon som tror på ens berättelse.

Självklart är du helt anonym i vår chatt. 

För dig som inte definierar dig som tjej finns det ungdomsjourer, transjourer  och killar.se

Tjejjouren vill också vara en röst i samhället för unga tjejer. Det innebär att vi ibland lyfter frågor som vi vet berör din vardag. Det kan ske i våra egna sociala medier men också i tidningen eller på TV. Vi tycker att det är viktigt att vuxna förstår hur verkligheten ser ut för unga. Därför vill vi hjälpa till att skapa en debatt som kan leda till förändring när det behövs.

Vi kan också besöka din fritidsgård, förening eller skola för att prata om olika saker som berör unga. 

Tjejjouren arbetar även med våldsförebyggande arbete och normkritik.
Läs mer om det under rubriken Våldsprevention.
Välkommen!