Ung och utsatt

Vi finns här för dig som är ung och har varit med om något som inte är okej - Vi tror på dig! Här under fliken Ung och utsatt kan du läsa mer om olika former av utsatthet som tyvärr är vanligt förekommande bland unga. Vi kan lova att vad du än upplevt så är du inte ensam om det. Det finns hjälp att få. Du är varmt välkommen att kontakta oss om du vill ha stöd - Det är helt gratis!

Känner du dig rädd hemma?

Hemmet är den plats dit vi ska kunna komma hem för att få återhämtning och vila. Det ska vara en trygg plats - den tryggaste! Men för många barn är det verkligen inte så. Istället kanske hemmet är den mest otrygga platsen som är mest förknippad med rädsla, stress, oro och ångest. Känner du igen dig? Du är inte ensam om att ha det så här. Men det ska inte behöva vara så och det finns hjälp att få. Läs mer om våld hemma här!

Våld i hemmet

Våld

Vad är egentligen våld?

De flesta tänker att våld alltid är fysiskt, med sparkar eller slag. Men det finns flera olika våldsformer som syftar till att utöva kontroll. Läs mer om dem här!

Våldsformer

Känns det inte helt bra i din relation?

Här har vi samlat varningstecken som är bra att ha koll på. Om du känner igen dig i något av detta är det läge att reagera. Hos oss kan du få hjälp!

Varningstecken
Är svartsjuka romantiskt?

Svartsjuka är lurigt, för det kan få en att känna sig bekräftad och sedd! Läs mer om svartsjuka här!

Svartsjuka
Samtycke

Närhet och sex med andra ska kännas positivt och lustfyllt. Grunden är något som kallas samtycke! Läs mer om det här!

Samtycke
Normer - Vad är det?

Normer är oskrivna regler som vi alla påverkas av. Läs mer om det här!

Normer

Utsatthet på nätet

Har du varit med om något som inte känns bra på nätet, över ett spel eller en app?

Läs mer om digitalt våld här.

Utsatthet på nätet

Utsatthet i skolan

Utsatthet i skolan

Oönskade bilder?

Att få bilder med sexuellt innehåll skickat till sig är något som kan kännas pirrigt och mysigt om det är önskat och tvärtom väldigt obehagligt och äckligt om det inte är efterfrågat. Tyvärr är det vanligt att barn och unga får ta emot den här sortens bilder av både främlingar och bekanta. Men visste du om att inte efterfrågade dickpics är olagligt att skicka och något som kan anmälas? Det är en kränkning av ens sexuella integritet och rubriceras som sexuellt ofredande. Läs mer om sexuellt våld på länken nedan:

Porr

Att vara nyfiken och känna en längtan efter sex är helt naturligt och något som ska kännas härligt, kul, pirrigt och spännande! Porr är i dag väldigt lättillgängligt och för många unga är porr den första introduktionen till sex. Läs mer här!

Läs mer
Chatta med oss!

Om du vill vara anonym i kontakten med oss kan du söka stöd genom chatten. Välkommen! Vi tror på dig!

Gå till chatten!
Kontakt

Kontakta oss på det sätt som känns bäst. Det går att ringa, maila, chatta eller skriva till oss på sociala medier.

Kontakt