Debattkväll - Brister i statens skydd av hotade personer

Börjar:

08:e apr 17:00 2024 datumet har passerat

Slutar:

08:e apr 19:00 2024 datumet har passerat

Pressklubben, Vasagatan 50, Stockholm

Den oberoende tankesmedjan Stiftelsen Tryggare Sverige bjuder in till debattkväll no 129 på Pressklubben i Stockholm den 8 april på temat "Brister i statens skydd av hotade personer" med anledning av en ny rapport från Riksrevisionen.

På kort tid har flera kvinnor dödats i nära relationer. Detta trots några av världens bästa lagar och trots att myndigheter i form av Polismyndigheten, Skatteverket och Åklagarmyndigheten har omfattande skyldigheter att säkerställa skydd för hotade individer.

Riksrevisionen har nyligen presenterat en rapport om hur väl staten lyckas skydda hotade personer. Slutsatsen är att det finns brister i skyddet. Under debattkvällen diskuteras rapporten och dess slutsatser samt vad som kan göras för att förbättra skyddet av så väl kvinnor som lever med våld i nära relationer som andra grupper som utsätts för hot och trakasserier.

Under kvällen medverkar bland annat revisor Sara Kramers (Riksrevisionen), generalsekreterare Rebecka Andersson (Unizon) och polisinspektör Markus Antonsson (BOPS).

Anmälan är obligatorisk. Använd dig av nedanstående länk för att anmäla ditt deltagande till debattkvällen.

Tid: Måndag 8 april, klockan 17-19
Plats: Pressklubben (Vasagatan 50, Stockholm)
Kostnad
: Kostnadsfritt
Anmälan
: https://tryggaresverige.org/br...
Sista anmälningsdag
: Snarast