Manifestation för jämställda pensioner

Börjar:

09:e sep 12:15 2021 datumet har passerat

Stortorget, Stockholm

Den 9 september startar kvinnoorganisationer, pensionärsorganisationer, fackförbund och politiska kvinnoförbund ett gemensamt upprop för jämställda pensioner. Unizon är en av organisationerna som nu kräver: jämställda pensioner.

Den 9 september startar kvinnoorganisationer, pensionärsorganisationer, fackförbund och politiska kvinnoförbund ett gemensamt upprop för jämställda pensioner.

📣 Kom och delta i vår manifestation och sätt press på makthavarna!
Kvinnors pensioner är 31 procent lägre än mäns pensioner och Sverige har högst andel äldre kvinnor som lever i eller på gränsen till fattigdom i hela Norden. Med den takt vi har idag kommer pensionerna inte vara jämställda förrän dagens tonåringar lämnar arbetslivet.
👉🏼 Vi kräver att politiker från höger till vänster tar ett gemensamt ansvar för att reformera pensionssystemet med ett tydligt uttalat mål att höja kvinnors pensioner och sluta pensionsgapet.
Kom och lyssna på brandtal från våra organisationer och hör socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi.
Läs mer på eventets Facebook-sida.
😷 Information om Covid-19: Vid demonstrationer utomhus får antalet deltagare uppgå till högst 1 800. Deltagare ska hålla avstånd och använda munskydd. Kom bara om du är helt frisk.
Välkommen!