När dödliga våldshandlingar normaliseras – en livsviktig konferens

Börjar:

13:e okt 17:00 2022 datumet har passerat

Slutar:

13:e okt 19:00 2022 datumet har passerat

Elite Plaza, Stockholm & online

Unizon vill med denna konferens väcka frågan om normaliseringen av strypningar i samband med sex, både i tillfälliga och etablerade nära relationer.

Kvällens huvudtalare är Dr Cathrine White från Storbritannien, som är klinisk chef för sexualbrott på avdelningen på Faculty of Forensic & Legal Medicine, (Storbritanniens motsvarighet till Rättsmedicinverket). Dr White har även varit FN:s internationella konsultexpert för sexuellt våld.

Efter föreläsningen följer ett samtal med Erika Gyllenswärd, verksamhetsutvecklare för brott i nära relation på Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, som ger en översyn av hur det ser ut i Sverige och hur Polismyndigheten kan förbättra sitt arbete.

Tid: 13 oktober klockan 17:00 – 19:00
Plats: Elite Plaza, Birger Jarlsgatan 29, Stockholm, och digitalt.
Anmälan: Till info@unizon.se senast 10 oktober. Meddela om du vill delta på plats på Elite Plaza eller digitalt. OBS – begränsat antal platser att medverka på plats, först till kvarn.

Program:

17:00 Olga Persson, förbundsordförande Unizon inleder kvällens konferens

17:10 De medicinska konsekvenserna av strypningar. Föreläsning av dr Cathrine White (på engelska)

18:00 Kort paus

18:10 Frågor till dr Cathrine White

18:30 Vad kan Polismyndigheten göra för att förbättra sitt arbete? Samtal mellan Erika Gyllenswärd, från Polismyndigheten och Olga Persson, förbundsordförande Unizon

19:00 Slut